Fără gunoaie! Primarii din Darova și Victor Vlad Delamarina iau măsuri drastice împotriva celor certați cu legea și bunul simț

Administrațiile locale din comunele Darova și Victor Vlad Delamarina au declarat ”război” celor care aruncă gunoiul pe unde apucă și oferă recompense bănești pentru cei care demască practicile de acest fel.
Recent, lucrătorii din Primăria Comunei Darova au fost nevoiți să intervină în localitatea aparținătoare Sacoșu Mare, pentru a curăța un teren viran, transformat de localnici în groapă de gunoi. A fost realizat și un șanț de protecție pentru ca localnicii să nu mai aibă cum să ajungă cu mașinile pentru a debarasa deșeurile, dar a fost și momentul care a umplut paharul, astfel că edilii locali sunt hotărâți să ia măsuri radicale în acest sens. Administrația locală este dispusă să ofere recompense celor care trimit fotografii în care sunt surprinse persoane ce aruncă gunoaie pe domeniul public.

”Totul ține de educație, respect față de semeni și natură, respect față de locul unde trăiești. Azi e vorba de Sacoșu Mare, Grindu Petri. Am debarasat totul, igienizat locul și făcut un șanț de protecție. Primăria Darova oferă 200 lei pentru orice fotografie făcută cuiva care aruncă gunoaie la întâmplare. Dacă îl voi prinde personal, va fi amendat și confiscat mijlocul de transport. Îmi pare rău, dar nesimțirea trebuie stârpită și penalizată”, a transmis Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova.

Amenzi drastice

Cei care sunt depistați că aruncă tot felul de mizerii în locurile publice riscă și amenzi drastice.

”Amenzile pentru cei care vor fi prinși aruncând gunoi sunt cuprinse între 1000 – 5000 lei. Fotografiile pot fi trimise atât în mesaj privat, cât și pe adresa de e-mail a instituției:primariadarova@yahoo.com”, a informat și Primăria Darova.

Astfel de măsuri sunt luate tot mai des de către administrațiile locale, pentru a reduce fenomenul care a cuprins toată țara.

Mizeriile din Lugoj, aruncate în Colonia Pini

La Victor Vlad Delamarina, edilii au avut norocul să găsească numeroase chitanțe și facturi într-un morman de gunoaie aruncate chiar cu o seară înainte.

”Cineva din sat mi-a spus că a văzut o mașină care arunca gunoaie pe un drum de lângă Colonia Pini, aflată lângă satul Victor Vlad Delamarina. Am mers să vedem despre ce e vorba și am găsit un morman de mizerii, printre care erau mai multe facturi, chitanțe și am găsit chiar și numărul de telefon al celui care s-a debarasat de ele. Este din Lugoj și locuiește undeva în zona străzii Timișoarei. L-am invitat frumos la Primărie, s-a prezentat, iar una dintre colegele mele l-a informat că trebuie să adune tot ce a aruncat acolo. Eu eram plecat până la Pietroasa Mare și când m-am întors am fost să verific dacă s-a conformat. Din păcate, gunoiul era tot acolo, așa că i-am telefonat din nou. Mi-a zis că a adunat gunoiul. L-am dus să vadă și a spus că a strâns din altă parte. Atâta gunoi a aruncat prin Victor Vlad că s-a încurcat în socoteli. A curățat în ambele locuri și sunt convins că de-acum încolo va evita această comună. Trebuie luate măsuri serioase, pentru că vom ajunge să ne sufocăm de atâtea deșeuri”, ne-a declarat primarul Ioan Cardaș.

Următoarea acțiune a edililor locali vizează montarea de camere în locurile cu probleme din toate localitățile aparținătoare comunei.

Articolul Fără gunoaie! Primarii din Darova și Victor Vlad Delamarina iau măsuri drastice împotriva celor certați cu legea și bunul simț apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*