Fără gunoi, la periferie! Municipalitatea va crea un centru de colectare a deșeurilor inerte

Primăria Lugoj pune în premieră bazele unui centru de colectare a deșeurilor inerte, astfel încât resturile din construcții să nu mai fie aruncate la voia întâmplării la marginea ora­șu­lui.
Administrația locală ia această măsură pentru ca lugojenii să nu mai arunce deșeurile provenite din con­strucții la marginea municipiului sau pe malurile râului Timiș. Decizia în­fiin­țării unui astfel de centru a fost luată după ce s-au înregistrat mai multe cereri din partea lugojenilor, care au semnalat că nu există un loc pentru aruncarea deșeurilor.

“Practic le oferim posibilitatea celor care își renovează sau își ridică o casă să poată scăpa mai ușor de deșeuri. Este inadmisibil ce se întâmpla până acum. Periferia orașului este plină de astfel de resturi proveni­te din construcții. Odată ce oferim lugojenilor un astfel de centru, nu mai exista nici o scuză pentru a arunca aceste deșeuri pe malurile râului Timiș sau la marginea orașului, în diverse zone”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Centrul de colectare va prelua deșeurile contracost, urmând să fie stabilit și tariful, care va fi fixat în funcție de greutatea predată la acest centru.

Administrația lugojeană va avea în vedere înființarea unor centre pentru primirea de la po­pu­lație și a altor tipuri de deșeuri, prin­tre care mobilier vechi, textile sau echipamente electronice.

Articolul Fără gunoi, la periferie! Municipalitatea va crea un centru de colectare a deșeurilor inerte apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*