Fără Hora și Morar, îi vine rândul lui Buhăcianu cu CSU Craiova? „Îmi doresc să închei anul cu goluri, dar mai ales cu puncte pentru UTA”

Patru cartonașe galbene au luat utiștii la București, în eșecul (0-3) cu FCSB și toate cântăresc greu în perpsectiva partidei cu vicecampioana României, de luni seara. Neluț Roșu a și fost eliminat după cele două avertismente arătate de Cătălin Popa, în timp ce Ioan Hora și Vlad Morar au ajuns la patru „galbene” stagionale și vor lua loc în tribună peste cinci zile. Noua oră de începere a partidei de pe „Francisc Neuman” este 19 și nu 20,30, cum era programat inițial, LPF-ul luând în calcul faptul că e mijlocul lunii decembrie și starea vremii e imprevizibilă.

Faza golului cu CFR Cluj, o simplă amintire fumoasă

Revenind la problemele de efectiv ale „Bătrânei Doamne” cu CS U Craiova, este clar că Laszlo Balint trebuie să reconstruiască linia de atac. Antrenorul arădenilor ar avea și opțiunea să schimbe puțin sistemul de joc, atâta timp cât va absenta și unul dintre mijlocașii săi centrali titulari, dar, atât într-un caz, cât și în celălalt, Valentin Buhăcianu ar trebui să fie pe gazon luni. Fotbalistul pare să-și fi recuperat forma și-a recuperat forma sportivă pe care o pierduse puțin la începutul toamnei și a fost creatorul golului de trei puncte de pe terenul celor de la CFR Cluj. „Nu am făcut decât să-mi pun calitățile în slujba echipei la Cluj. A fost o fază bună, iar victoria frumoasă și prestigioasă, dar în vestiar am uitat demult de ea. Nici măcar la meciul cu FCSB nu ne mai gândim după ce am făcut analiza împreună cu Mister, ci doar la vizita Craiovei. Într-adevăr, avem absențe importante, dar cine intră trebuie să dea totul și să demonstreze că merită să îmbrace acest tricou glorios”, spune Buhăcianu.

Joacă unde e nevoie de el

Fotbalistul din Vatra Dornei a fost primul marcator al UTA-ei la revenirea, după 12 ani, în Liga 1, în remiza (1-1) de pe terenul celor de la Viitorul Constanța, dar ulterior randamentul său a scăzut treptat. „Într-adevăr, am început bine, cu gol, după care s-a întâmplat ceva. Poate că nici m-am simțit foarte bine în stânga, în linia de mijloc, deși datoria mea este joc unde e nevoie de mine și așa va fi și de acum înainte. La fel de adevărat este că acțiunea de la meciul cu CFR Cluj a plecat din stânga, deci nu e o regulă. Important este când se apelează la mine, indiferent de post, să dau totul. Asta voi face și luni dacă voi juca, indiferent că voi fi titular sau voi veni de pe bancă, partida cu Craiova e foarte importantă pentru noi. Am pierdut etapa trecută, nu ne mai permitem și alți pași greșiți dacă ne dorim să rămânem în față și vă asigur că asta ne dorim”, mai afirmă „vârful” de 27 de ani.

O altă față (și) acasă

Atacanții „roș-albilor” par să fi scăpat de Mihai Bălașa, care a ieșit accidentat în succesul oltenilor (3-1) cu Gaz Metan Mediaș. „Am văzut cu toții meciul de luni, este clar că vom avea în față un adversar foarte solid. Sigur, dacă nu va juca Bălașa va intra Papp, un fotbalist care a îmbrăcat și tricoul naționalei, deci nu știu vom aveam vreun avantaj din acest punct de vedere. Treaba noastră este să pregătim meciul la victorie, indiferent de cine va juca pentru Craiova. Jucăm acasă unde nu am făcut meciuri prea bune și vrem să schimbăm acest lucru. Poate un adversar de talia Universității Craiova ne dă stimuli noi, poate și abordarea tactică va fi altfel, pentru că e clar că formația adversă e considerată favorită. Poate ne și convine acest lucru, căci victoriile noastre au cam sosit împotriva echipelor mult mai bine cotate, iar Craiova e una dintre favoritele la titlul de campioană”, mai consideră Buhăcianu.

Îi lipsește golul, dar se mulțumește și cu…puncte

Obișnuit cu golurile la echipele la care evoluat în cariera sa, dar și la UTA, pentru care a marcat de 15 ori în Liga 2-a, Vali Buhăcianu știe că e dator să găsească din nou drumul spre plasele porților adverse. „Îmi cam lipsește prietenul meu golul, cred că niciun atacant din lumea asta nu poate fi mulțumit când are o singură reușită în 13 partide. Pe de altă parte, sunt bucuros și mândru de parcursul echipei, cu sau fără mine pe teren. Suntem 26-27 de jucători în lot, iar Mister trebuie să facă alegerile cele mai bune, iar dacă rezutatele ne-au dus acum pe locul 6, unul nesperat pentru multă lume, poate nici pentru unii dintre noi, înseamnă că a ales bine. Ce va fi mai departe, depinde de fiecare dintre noi. Când își primește șansa, trebuie să-și aducă aportul la rezultatele bune ale echipei. Bineînțeles, că-mi doresc să închei anul cu goluri, dar mai ales cu puncte pentru UTA”, a concluzionat fostul golgheter al arădenilor.

Vali Buhăcianu a bifat 534 de minute în primul său  sezon de Liga 1 și a rămas cu golul din runda inaugurală, de la Ovidiu. Cu CFR și FSB, Laszlo Balint a apelat  la el din primul minut al reprizelor secunde ca și mijlocaș de bandă, însă cu Craiova ar fi nevoie de el în linia de atac.

0
0

Articolul Fără Hora și Morar, îi vine rândul lui Buhăcianu cu CSU Craiova? „Îmi doresc să închei anul cu goluri, dar mai ales cu puncte pentru UTA” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*