Fără număr de la Garda de Mediu! O nouă amendă de 60.000 de lei pentru Lugoj, din cauza Stației de epurare

Garda Națională de Mediu continuă asaltul asupra factorilor decizionali de la Lugoj și după ce a sancționat municipalitatea lugojeană cu 90.000 de lei pentru un deponeu ilegal, a mai acordat o amendă de 60.000 de lei. Vinovată de această dată este societatea Meridian 22, care încă gestionează serviciile de alimentare cu apă și canalizare în Lugoj, pentru că nu deține autorizație de mediu. Documentul nu poate fi însă obținut din cauză că Stația de epurare a Lugojului nu funcționează, deși în documente figurează că este modernizată și în stare de funcționare.

Primarul Claudiu Buciu spune că vina nu este a Meridian 22, ci a fostei conduceri a Primăriei Municipiului Lugoj ,care a acceptat să plătească lucrările inexistente de “modernizare” a stației de epurare.

“Nu voi accepta ca oamenii de rând să plătească pentru hoția, incompetența și nemernicia unor politicieni! Garda de Mediu a amendat Meridian 22, din nou, cu 60.000 RON pentru că stația de epurare de la Jabăr nu funcționează! Vina nu este a Meridian 22, ci a conducerii Primăriei Municipiului Lugoj care a acceptat să plătească lucrările inexistente de “modernizare” a stației de epurare. Această instituție, trezită cumva din somnul liniștii politice, a amendat Meridian 22 pentru că nu deține Autorizație de mediu, care nu poate fi eliberată pentru că stația de epurare de la Jabăr nu funcționează”, a spus primarul Buciu.

Acesta a mai explicat că în anul 2008, Agenția de Mediu a emis un plan de conformare, în baza căruia se suspendau obligațiile de mediu pe perioada modernizării stației de epurare. În 2013 s-au finalizat lucrările de “modernizare”, însă stația de epurare nu a putut fi pusă în funcțiune nici până astăzi.

Branșare ilegală la stația de epurare

Mai mult, primarul Claudiu Buciu acuză că Aquatim a conectat ilegal abonații din Comuna Boldur la stația de epurare aflată în operarea Meridian 22, lucru care s-a întâmplat în urmă cu șase ani de zile. Motiv pentru care șeful administrației lugojene are câteva întrebări, la care speră să primească răspuns: ”De ce să plătească doar lugojenii amenzile? De ce să nu le plătească și Aquatim, care s-a racordat ilegal, faptă de natură penală la stația de epurare? Unde este acum Garda de Mediu?”. Din acest motiv, administrația lugojeană declară, prin vocea primarului, că va chema în garanție Aquatim în toate procesele cu Apele Române Banat și le va redeschide pe cele pierdute deja.

Mai multe detalii despre acest subiect, declarații ale celor implicați în dispută, dar și amănunte despre măsurile ce vor fi luate, le puteți afla din ediția print, care apare joi, 17 iunie, la toate punctele de difuzare.

Articolul Fără număr de la Garda de Mediu! O nouă amendă de 60.000 de lei pentru Lugoj, din cauza Stației de epurare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*