Fără rugi de Sfânta Maria Mare! Evenimentele nu se țin din cauza cerințelor impuse împotriva Covid 19

Locuitorii din peste 20 de localităţi ale estului judeţului Timiş trebuiau să–și organizeze de marea sărbătoare a “Adormirii Maicii Domnului”, pe data de 15 august, tradiţionalele rugi bănăţene.
Cele care își serbează hramul bisericii sunt Măguri, Brăneşti, Leucuşeşti, Bârna, Drinova, Hezeriş, Criciova, Coşava, Bucovăţ, Paniova, Poieni, Căpăt, Drăgoieşti, Ficătari, Sârbova, Crivobara, Vizma, Oloşag, Tomeşti Sat, Săceni, Luncani de Jos, Făget, dar și Lugoj, însă în majoritatea localităților, petrecerile cu ”goșci” din a doua parte a zilei nu vor mai avea loc din cauza regulilor impuse împotriva răspândirii virusului Covid 19.

Chiar dacă nu se punea problema finanțărilor, edilii au renunțat ”până când vremurile vor deveni mai bune”, pentru că, spun ei, nu pot să facă diferența între oameni, atunci când organizează tradiționala petrecere.

Mai exact, se cereau culoare speciale pentru intrarea la eveniment, unde nu pot fi primiți decât cei vaccinați sau cei care demonstrează că au trecut prin boală sau au teste valabile.

Ori, în majoritatea locurilor, abia 20 la sută din populație poate îndeplini aceste cerințe.

Anul trecut, din cauza pandemiei, astfel de manifestări au fost strict interzise.

Articolul Fără rugi de Sfânta Maria Mare! Evenimentele nu se țin din cauza cerințelor impuse împotriva Covid 19 apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*