Fără schimbări politice! Primarul Claudiu Buciu vrea ca managerii școlilor lugojene să își păstreze posturile

Unitățile de învățământ lugojene nu vor avea directori noi odată cu expirarea mandatului acestora, la data de 9 ianuarie.
Decizia aparține primarului Claudiu Buciu, care nu dorește ca în sistemul de învățământ lugojean să existe numiri în funcții pe criterii politice, ci pe baza com­petențelor manageriale eva­lua­te prin concursuri ulterioare.

”Din punctul nostru de vedere sistemul de învățământ actual nu este adaptat nevoilor și nici­de­cum viitorului. Avem tot mai pu­țini copii, spațiile în care a­ceștia învață sunt învechite și nu îi pregătesc, practic, pentru vii­tor. În 9 ianuarie expiră manda­tul mai multor manageri de in­stituții de învățământ din oraș. Pentru că numirea altor manageri ar fi însemnat din punctul meu de vedere o intervenție, la această oră, exclusiv politică, am decis să nu facem modificări, pentru că acestea nu ar fi făcute prin con­curs, fapt pentru care cel pu­țin până la data de 31 august 2021 vor rămâne aceiași manageri în funcție. Dacă în această perioadă nu se vor organiza concursuri, ne vom gândi la alți ma­na­geri începând cu data de 31 au­gust, pe baza unor evaluări in­terne pe care le vom face, pentru că desemnarea managerilor interimari se face pe baza unor consultări între inspectorul gene­ral și primar, așa spune legea”, spune primarul Claudiu Buciu.

Printre unitățile de învățământ cu directori care și-au ocupat func­ția prin concurs, ale căror mandate expiră la data de 9 ia­nua­rie, se numără Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” (director și director adjunct), Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” (director și di­rector adjunct), Școala Gim­na­zială Nr. 2 (director), Școala Gim­nazială ”Eftimie Murgu” (director), Școala Gimnazială ”Ani­șoa­ra Odeanu” (director), Clubul Sportiv Școlar (director), Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” (director și director adjunct), C.Ș.E.I. ”Al. Roșca” (director și di­rector adjunct).

Totodată, primarul municipiu­lui își explică decizia și prin fap­tul că într-un an școlar cu atât de multe provocări cauzate de pan­demie o schimbare la conducerea unităților de învățământ nu ar face decât să aducă și mai mult haos printre profesori și elevi deopotrivă.

”Pe de altă parte, un alt argu­ment pentru care am preferat să nu schimbăm managerii acum este acela că ne aflăm într-o perioadă în care lucrurile sunt și așa foarte incerte, funcționarea în regimul acesta online ne dă multe bătăi de cap tuturor și am preferat să nu bulversăm mai mult sistemul educațional cu schimbări de manageri în această perioadă. Preferăm ca deciziile noastre să fie luate în urma unor concursuri, sperăm ca noul minis­tru să organizeze cât mai repede concursuri pentru ocuparea posturilor care nu mai sunt ocupate cu mandate pline. Avem nevoie de manageri competenți în sistemul de învățământ”, explică edilul șef Claudiu Buciu.

Preocuparea pentru moderni­za­rea și gestionarea eficientă a sis­temului de învățământ lugojean ocupă un loc important pe agenda edilului șef Claudiu Buciu, astfel încât elevii lugojeni să aibă acces la un învățământ performant, care să le pună în valoare po­ten­ția­lul academic.

Articolul Fără schimbări politice! Primarul Claudiu Buciu vrea ca managerii școlilor lugojene să își păstreze posturile apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*