Favoritii au confirmat la Nationalele de bob, sanie si skeleton din Austria!

Si in aceasta perioada de sfarsit de aproape 100 de boberi, skeletonisti si sanieri reprezentand circa 20 de cluburi din tara si-au disputat la Innsbruck-Austria titlurile de campioni la seniori, juniori, tineret si cadeti. Competitia se desfasoara in aceasta locatie, deoarece in Romania nu exista piste care sa asigure conditii competitive de concurs.

Pe o vreme favorabila unor asemenea intreceri aveau sa triumfe la seniori componentii loturilor nationale, o buna parte dintre ei reusind sa obtina biletele pentru apropiatele Jocuri Olimpice de Iarna de la Pyeong Chang, Coreea de Sud. Noii campioni sunt:
Sanie. Raluca Stramaturaru, Valentin Cretu-CSAM Bucegi Predeal, la individual, Marian Gitlan-Flavius Craciun, Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia, la dublu Bob.

Mihai Tentea-Ciprian Daroczi, CS Muscel Campulung, Maria Constantin-Beatrice Puiu-Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia, doua persoane, Alexandru Grigore-Florin Craciun-Danut Moldovan-Emilian Peptea, Sport Club Municipal Miercurea Ciuc, patru persoane
Skeleton. Maria Mazilu, Dorin Velicu-Clubul Sporturilor de Iarna Vatra Dornei.

Concursurile lunii ianuarie

Chiar daca sanierii si-au desemnat sportivii calificati la Jocurile Olimpice de Iarna, Raluca Stramaturaru, Valentin Cretu, Andrei Turea, la simplu, Cosmin Atodiresei-Stefan Musei, la dublu, ei si si colegii vor participa la competitiile de la 1 ianuarie (Cupa Mondiala, de la Konigssee-Germania, Cupa Europei, la St. Moritz-Elvetia), 8 ianuarie (Cupa Mondiala, de la Oberhof-Germania), 15 ianuarie (Cupa Mondiala, de la Oberhof), 21-28 ianuarie (Mondialele de juniori, la Altenberg, Germania, Cupa Mondiala si Europenele de seniori, la Sigulda-Letonia).

Boberii si skeletonistii se vor intrece la Cupa Mondiala, de la Altenberg si la Cupa Europei, de la Igls-Austria, in prima zi a noului an, apoi, peste o saptamana, la aceleasi competiti gazduite de St. Moritz si Winterberg-Germania iar, pe 15 la Cupa Mondiala de la Konigssee. O zi mai tarziu vor fi anuntate numele celor calificati al Jocurile Olimpice de Iarna. Vor urma, in perioada 21-28 ianuarie, campionatele lumii de tineret, la St. Moritz.

The post Favoritii au confirmat la Nationalele de bob, sanie si skeleton din Austria! appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*