Felnăcanii, nerăbdători să revină pe gazon și să atace TOP 6: „Există riscul ca fără competiție oficială, cel puțin jucătorii mai experimentați să se lase!”

Locul 8 a ocupat Victoria Felnac la „înghețarea” sezonului 2019-2020, în luna martie a acestui an. De atunci, prim divizionarele județene nu s-au mai întors pe teren, iar VI-FE e una cele care regretă acest lucru. În vară, se întăriseră cu portarul Florin Rusu, fundașul Migricel Istin și atacantul Flavius Băd și se anunțau printre protagoniste.

Pe de altă parte, VI-FE a fost printre cluburile ce au spus „nu” demarării noului sezon din motive legate de buget, dar și de doleanța majorității fotbaliștilor. „Nu prea știam ce să ne așteptăm din punct de vedere al cheltuielilor cu testele sau organizarea unui meci în vremea pandemiei. La Felnac avem un buget limitat, nu ne puteam permite cheltuieli suplimentare majore. Și nici în continuare nu ne permitem, sperăm să se găsească soluția testelor mai ieftine, poate cele rapide sau cine știe…Va trebui să ne punem cu toții la aceeași masă peste o lună de zile și, în funcție restricțiile ce vor mai fi la ora aceea, de numărul de cazuri să alegem varianta cea mai bună. Este clar că și noi ne dorim să revenim pe gazon, ne este teamă că fără competiție oficială jucătorii mai experimentați, ca să se le spun așa, precum Răzvan Fritea, Edu, Ponta sau Băd, se vor lăsa și potențialul echipei ar scădea mult. Oricum, la numele pe care le avem acum în lot, plus Călin Șiclovan care a revenit în țară și e legitimat la noi, ne putem bate pentru primele șase locuri. Altfel, băieții au înțeles că pe lunile în care nu am avut activitate nu am putut să-i plătim, dar aceasta a fost situația peste tot. Sper ca lucrurile să se schimbe din primăvară și să reintrăm  în normal cu toate”, spune Alexandru Sabău, cel care i-a urmat în funcția de președinte al Victoriei regretatului Dan Ristin, de la decesul căruia au trecut 14 luni de zile.

Fost fotbalist la VI-FE până în urmă cu doi ani, Sabău e foarte apropiat de jucători, dar a moștenit și de la Momir Dusan, un alt simbol al fotbalului felnăcan plecat la Cer în urmă cu 3 ani, pornirea de a se ocupa de baza sportivă din comuna arădeană. „Terenul l-am îngrijit mereu, l-am tuns periodic, tot am zis că poate ne vom întâlni măcar la o mișcare, dar cu toată pandemia asta am renunțat în cele din urmă la idee. Nici cu băieții nu am mai ținut prea des legătura, sperăm, în schimb, să-l ajutăm pe Gyebnar cu operația la genunchi, e un fotbalist pe care dorim să ne bazăm cât mai repede posibil. Inclusiv antrenorul Lucian Ciba e nerăbdător să începem, e și el în fotbal de vreo 30 de ani și nu s-a mai confruntat cu o pauză atât de mare, fie că a fost fotbalist sau antrenor. Important este că domnul primar, Ionică Malița, ne-a asigurat de tot sprijinul dânsului și al Consiliului Local pentru continuarea activității, atunci când se va decide să revenim pe gazon”, a mai afirmat Sabău.

Față de fotbal, secția de judo a Victoriei Felnac nu a fost total înghețată, ci elevii lui Dani Voina, Ciprian Huian, Tiberiu Szilyer și Sebastian Onofrei au participat, cu succes, la câteva concursuri. Iar Federația de specialitate a apreciat eforturile le-au trimis felnăcanilor saltele nou nouțe, ce dotează deja sala de sport din comună.

0
0

Articolul Felnăcanii, nerăbdători să revină pe gazon și să atace TOP 6: „Există riscul ca fără competiție oficială, cel puțin jucătorii mai experimentați să se lase!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*