Fenici, două goluri pentru ”tricolori” între 13 marcatori în Portugalia – România 29-24

Liga Zimbrilor este în pauză competițională, etapa a 9-a urmând a continua începând de vineri 3 noiembrie de la ora 18 tocmai la Timișoara, în sala ”Constantin Jude”, cu jocul SCM Politehnica – CSM Focșani 2007, însă până atunci căpitanul alb-violeților de pe locul 6 se află în aceste zile în Portugalia, în lotul de 22 de handbaliști ”tricolori” convocați de selecționerul Xavi Pascual pentru stagiul de pregătire cu două teste contra reprezentativei lusitane, în primul, pierdut ieri cu 29-24, Cristian Fenici înscriind două goluri.

Runda a noua a elitei masculine pe semicerc doar a demarat sâmbăta trecută cu deplasarea în devans la Iași a campioanei Dinamo, 31-36 (14-19), bucureștenii urmând a începe în primul weekend din noiembrie returul Grupei C din Champions League, în Spania, la Abanca Ademar Leon, iar etapa va continua așadar cu un alt meci acasă contra unei formații moldovene pentru ”violeții” neînvinși în ultimele 3 apariții, dintre care cele mai recente două, victorioase, cei din Focșani fiind antepenultimii în ierarhie.

Pentru moment însă, campionatul are o pauză, reprezentativa de seniori pregătind în Portugalia participarea la patrulaterul de calificare din ianuarie, în Italia, din prima fază a preliminariilor europene ale Campionatului Mondial din 2019.

SCM Politehnica este unul dintre cluburile din Liga Zimbrilor cu reprezentare în lotul convocat de Xavi Pascual pentru stagiul lusitan, cei mai mulți jucători, nu mai puțin de opt, provenind de la CSM București, doi de la Potaissa Turda și CSU Suceava iar câte unul de la Dinamo, SCM Politehnica, HC Odorhei, Dunărea Călărași și HC Vaslui, pe când din alte campionate a apelat la câte doi handbaliști ce joacă în Polonia, la Plock, în Franța, printre care și timișoreanul Sadoveac, la Tremblay, respectiv doi în Ungaria, portarul Ionuț Iancu și ex-polistul Demis Grigoraș, plus portarul Makaria, de la Benidorm.

Rulat fiind tot lotul în primul test cu Portugalia, România a înscris prin 13 marcatori, în frunte cu suceveanul Gabriel Burlacu, autor a patru goluri, Csog Vencel și Valentin Ghionea reușind câte 3, Fenici, Gabriel Bujor, Javier Humet și Adrian Rotaru câte două fiecare iar Grigoraș, Ramon Șomlea, Szasz Andras, Alexandru Csepreghi, Roland Thalmaier și Chike Onyejekwe câte un gol, cu mențiunea că au mai jucat și Bogdan Baican, Viorel Fotache și Robert Militaru.

Primul hop pe drumul spre turneul final al ”Mondialului” din ianuarie 2019 va fi pentru români în faza I preliminară din 11-13 ianuarie, în Italia, care va găzdui una dintre cele 6 grupe de calificare din zona europeană la play-off-ul continental de anul viitor, România urmând a juca pe rând în peninsulă, la Bolzano, cu gazda Italia, Insulele Feroe și Ucraina, miza fiind câștigarea seriei.

Locul 1 conferă dreptul de participare la barajul tur-retur din 8/10 și 12/14 iunie 2018, pentru calificarea la turneul final mondial din 10-27 ianuarie 2019, găzduit de Danemarca și Germania, calificate din oficiu, precum Franța în calitate de campioană a lumii, o altă națională de pe bătrânul continent care-și va obține mai rapid biletele fiind câștigătoarea Campionatului European din ianuarie 2018 din Croația, sau cea mai bine clasată țară în cazul în care titlul ar fi adjudecat de selecționatele cu poziția asigurată la ”Mondial”. Ulterior, în play-off-ul din iunie, vor fi decise celelalte 9 reprezentante ale Europei din totalul de 24 de participante la turneul final.

Având drept țintă readucerea seniorilor României după 8 ani la o întrecere finală mondială, Xavi Pascual a optat și pentru ”dubla” din turneul internațional ”Terras do Demo”, găzduită de portughezi la Moimenta da Beira, unde gazdele s-au impus în primul amical de ieri cu 29-24, la pauză 13-11, urmând ca revanșa să aibă loc vineri seară.

Cu 5 puncte din 6 jocuri, după Germania și Slovenia, selecționata lui Paulo Pereira a împărtășit soarta României în grupa de calificare pentru turneul final EHF Euro 2018, ratând calificarea de pe locul 3, iar lusitanii de la care Fabio Antunes a înscris de 8 ori iar Gilberto Duarte 4 goluri, din 11 marcatori, sunt la rândul lor în pregătirea patrulaterului din faza I a preliminariilor ”Mondialului”, ce-l vor avea de jucat cu Polonia, Cipru și Kosovo.

Ultimele rezultate din Liga Zimbrilor, clasamentul la zi și programul etapei a 9-a, pe coloana datelor tehnice. Timișorenii vor mai juca apoi acasă anul acesta și cu HC Odorhei și CS Minaur, iar la începutul returului, în jur de 10 decembrie, cu Dunărea, pe când în deplasare în tur la Turda și Făgăraș iar la Vaslui la căderea cortinei peste stagiunea de toamnă în campionat, în jur de 13 decembrie.

 

The post Fenici, două goluri pentru ”tricolori” între 13 marcatori în Portugalia – România 29-24 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*