Festivalul Lugoj Clasic, ediția a cincea! Nouă zile de concerte online și evenimente live

Claudiu BuciuConceput a fi o filă din istoria culturii, Festivalul Internațional Lugoj Clasic unește generații într-o simfonie universală creatoare, transformând momentele tulburi într-o adevărată ”odă a bucuriei”.

Anul 2020 omagiază 250 de ani de la nașterea marelui compozitor german Ludwig van Beethoven, celebrare integrată în gama diversă a paletei de culori, pasiuni și voci, oferită evenimentelor de directorul artistic Aura Twa­row­ska.

”Frunzele prăbușite în amurgul toamnei fragede conturează marginile unei noi povești, ce ajunge în acest an la ediția a V-a. Vă invităm în perioada 16-24 septembrie să deveniți protagoniștii propriului vis, al momentului clasic!”, spun organizatorii.

Evenimentele vor fi online și live și se vor desfășura în perioada 16 – 24 septembrie.
Deschiderea va avea loc miercuri, 16 septembrie, de la ora 19, la Casa Bredicenilor, cu un moment dedicat lui Beethoven în conștiința lugojenilor – recital de pian la patru mâini, Raluca Miclăuș și Cristian Dumitriu. Prezintă prof. dr. Constantin Stan Tufan.

La capitolul online, activitățile festivaliere cuprind înregistrări de la Viena (17 septembrie, re­cital Sorin Coliban, bass ba­riton, cu Cadmiel Boțac la pian), Paris (19 septembrie, re­cital Oana Unc, violoncel, Orchestra Națională a Franței), Mun­chen (20 septembrie, re­cital de muzică sacră Laura Tă­­tulescu, soprană, acom­pa­nia­tă de Franz Metz la orgă) și, din nou, Viena (23 septem­brie, recital Mario Hossen, vioară și Liliana Kehayova, violoncel). Toate acestea vor fi difuzate on line cu începere de la orele 19. Programul va fi com­pletat de alte acțiuni on line și live, care vor fi anunțate pe parcurs, și care vor avea loc la Episcopia Greco-Ca­tolică, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă și Casa Bredicenilor.

Încheierea va fi pe data de 24 septembrie, la orele 19, la Casa Bredicenilor, cu un recital Paolo Tosti, susținut de mezzosoprana Aura Twarowska și de pianista Raluca Miclăuș. Evenimentul este organizat de Asociația Cul­tu­rală ”Kratima” și are co-finan­țare din partea Consiliului Ju­dețean și a Primăriei Lugoj. ”Redeșteptarea” este, ca la toate edițiile de până acum, par­tener media.

Director artistic al festivalului este mezzosoprana Aura Twarowska.Articolul Festivalul Lugoj Clasic, ediția a cincea! Nouă zile de concerte online și evenimente live apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*