Fetele de la Grădinița nr.3 Vaslui au dat startul programului Playmakers

Fetele de la Grădinița nr.3 din Vaslui au fost implicate în programul Playmakers, derulat de FRF la nivel de România. La sesiunea de activități a asistat și Irina Giurgiu, antrenor secund al naționalei feminine a României și antrenor principal al echipei naționale feminine U17.

Irina a stat de vorbă cu fetițele înscrise în program, iar feedback-ul este impresionant. Chiar dacă au etalat stângăciile specifice vârstei, puștoaicele s-au bucurat de mișcare și au dorit să arate că fotbalul e și pentru fetițe. Unele au cercetat mingea ca pe o păpușă, altele au alergat cu ea în mână, însă toate au înțeles, într-un final, că fotbalul e mai mult decât o poveste Disney.

”Este un proiect foarte frumos și, de obicei, copiii se distrează foarte mult. Chiar astăzi am văzut că toate fetițele au fost implicate în joculețe și încercăm prin astfel de joculețe să aducem cât mai multe fetițe pentru a practica fotbalul în mod organizat”, a spus Irina Giurgiu, instructor în cadrul programului Playmakers.

Grădința nr.3 Vaslui se află deja la a treia sesiune de activități, fiind implicate în total 27 de fetițe, iar conducerea unității preșcolare se declară mulțumită de implicarea lor la activități.

”Ne bucurăm că am avut noroc să facem parte din acest program. Copiii sunt fascinați. Activitățile în aer liber sunt dorite de ei, dar activitatea cu mingea și jocurile sportive pe care le facem prin acest program îi încântă. Acest program a dat naștere unor numeroase discuții între băieți și fete. Și-ar dori și băieții să fie implicați, dar n-avem ce face, fetele având, de data aceasta, întâietate”, a spus Cristina Lefter, directorul Grădiniței nr.3 Vaslui.

Președintele AJF Vaslui, Bogdan Gheorghiță, a vorbit despre beneficiile programul Playmakers asupra fetițelor.

”Suntem bucuroși de progresul pe care l-au făcut fetițele. Am observat foarte multă bucurie pe chipurile lor. Am observat satisfacție pe chipurile doamnelor instructor și sperăm să fie un pas către o carieră în fotbal”, a spus Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

Programul Playmakers cuprinde în total 10 sesiuni de activități. Este realizat de UEFA în parteneriat cu Disney și se adresează fetițelor cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani. România este una dintre cele șapte țări pilot alese de forul european pentru implementarea proiectului. Acesta se va desfășura în 34 de centre din țară, care s-au înscris deja în prima etapă a proiectului.

Articol de Cristian LAPA (Vaslui)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*