Fetele de la Zalău s-au rătăcit printre fiorduri…

Adică au pierdut primul meci din Grupa D, a Cupei EHF, scor 23 – 28 (7-15) în fața echipei norvegiene Larvik, în urma unei evoluții modeste, mai ales în prima repriză. Aș putea să spun că handbalistele lui Tadici s-au cam pierdut printre fiorduri, în startul întâlnirii, dar și-au revenit pe parcursul mitanului secund.

Înfrângerea era, oarecum, previzibilă, și s-a văzut că româncele s-au mulțumit doar să apere tabela să n-o ia razna – n-au avut îndrăzneala să viseze mai mult, să încerce mai mult, să joace la o turație mai mare. E drept că nici antrenorul n-a știut să le motiveze, în minutele de pauză, care au fost doar două, nu trei, cum era regulamentar.

Echipa noastră s-a bazat doar pe câteva jucătoare, pentru că banca de rezerve nu le-a susținut pe titulare – tinerele Kelemen, Nichitean și Stângă n-au jucat, Constantinesc este, în continuare, accidentată, Nica a stat pe semicerc doar câteva minute, iar Ciolan și Irimia s-au ferit de poarta adversă și le-a mers, adică n-au înscris nici un gol. Și-au făcut norma Tamaș 6 goluri, Dragut 5, Rob 5, Trif 3, Abed-Kader 2 și Panici 2. Și apropo de Stângă, dacă Tadici a vorbit așa frumos despre ea, considerând că este mai valoroasă decât Crina Pintea, când avea aceeași vârstă, nu înțeleg de ce n-o folosește mai mult, pentru că aici, în meciuri internaționale ar putea să explodeze. Emoțiile dintr-o astfel de partidă îi pot produce ambiții și dorințe de afirmare, dar nu stând pe banca de rezerve.

Gazdele întâlnirii au desemnat-o pe Panici (foto handbalvolei) ca fiind jucătoarea exponențială a Zalăului, însă nu datorită celor două goluri înscrise – au cântărit în balanță jocul ei la coordonare, aproape perfect, mai ales în repriza a doua. Personal mi-a mai plăcut Andrada Trif, dar și Dana Abed-Kader, care s-a apărat perfect, iar pe atac a jucat și pe pivot, și în centru, dar și pe extremă.
Peste doar o săptămână, HC Zalau primește vizita celei mai galonate grupări din Suedia, H 65 Höörs HK, formație care a jucat și finala Challenge Cup, în ediția precedentă. Până atunci, însă, fetele lui Tadici trebuie să mai treacă un test, împotriva handbalistelor de la CSM București, meci contând pentru etapa a 11-a, a Ligii Naționale Feminine.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*