Fiat Lux! Flora Răducan expune la Galeria ”Helios” din Timișoara

Galeria ”Helios” a Uniunii Ar­tiș­tilor Plastici din Timișoara va găz­dui joi, 15 octombrie, de la ore­le 18, vernisajul expoziției de pictură semnată de Flora Răducan. Expoziția se numește ”Fiat Lux”.”În total sunt 40 de tablouri rea­lizate în ultimii ani. Jumătate din­tre ele sunt picturi – ulei pe pân­ză, iar cealaltă jumătate sunt lucrări de grafică, acuarelă și pas­tel. Este o compilație de lucrări, care are ca numitor comun peisajul și în special cerul, cu toate nuan­țele și ipostazele lui”, ne-a declarat Flora Răducan.

Cerul și lumina sunt constante ale creației sale, regăsindu-se și în expozițiile precedente, precum ”Sky Report”, ”Lumini și umbre”, ”Despre lumină”, care au avut loc la Timișoara, Lugoj, Reșița, Deva, Alba Iulia și Bistrița.

Întrebată dacă perioada de pandemie i-a afectat creația, artista spune că ”eu îmi iau inspirația din natură. Nu pictez neapărat în na­tură, dar natura mă inspiră. Faptul că am ieșit mai rar a fost frustrant. A fost o perioadă a sentimentelor contradictorii, asta însemnând că nu a fost o perioadă foarte pro­lifică, însă am continuat să lucrez”.

Flora Răducan este născută la Lugoj. Din 2001 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Timişoara, iar din 2004, membră a AIAP – Asociaţia Internaţională de Artă Plastică. Dintre premiile obținute amintim: 2006 – Kün­stler­­­haus Cux­ha­ven Prize, Ger­­mania; 2015 – premiul Agen­ției de Turism Ultramarin – Sa­lonul anual al artelor vizuale 2014, Muzeul de Artă, Timișoara și 2017 – Premiul II pentru pictură la Bienala In­ter­na­țională ”Meeting point” – Ga­leria Delta, Arad.

Cuvântul de deschidere al ex­poziției ”Fiat Lux” va aparține unui alt reputat om de cultură lu­gojean, prof. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă din Timișoara. Expoziția va fi deschi­să până în data de 31 octombrie.

Articolul Fiat Lux! Flora Răducan expune la Galeria ”Helios” din Timișoara apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*