Fiindcă „rețeta” biletelor virtuale nu funcționează, Balint propune înainte de Hermannstadt: „Fanii să lege de gardul stadionului o batistă, un fular, un fanion, o eșarfă, orice!”

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc nu o duce rău la revenirea, după 12 ani, în Liga 1. E exact la mijlocul clasamentului, însă e clar că are o problemă legată de meciurile de pe teren propriu. Pe noul „Francisc Neuman”, „roș-albii” au cucerit doar 6 puncte din totalul de 27, principalul motiv indicat de Laszlo Balint fiind absența din tribune ale suporterilor.

Conform lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal sau lui Iustin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, se lucrează la deschiderea stadioanelor din România pentru 30% din capacitatea lor. Evident, antrenorul UTA-ei așteaptă acel moment, însă pe de altă parte și-ar dori susținători cu energie pozitivă . „Am spus-o de mai multe ori, pentru noi suporterii ar fi elementul cheie la meciurile de acasă. Ei ar aduce acea energie care ne lipsește, pe care am simțit-o de multe ori în Liga a II-a, când ne-au împins de la spate de multe ori în momentele grele. M-aș bucura să vină toată lumea cu o energie pozitivă, pentru că, din păcate, această pandemie a scos la suprafață și destul de multe energii negative în jurul echipei. Chiar îmi pare rău să menționez acest lucru, dar este o evidență. Să ne gândim cum am invetit cu toții energie pozitivă în tot ceea ce s-a întâmplat la club și tocmai de aceea am avut acel sezon remarcabil, cel puțin până la pandemie. Pentru mine sunt aceste semne de întrebare, pentru că UTA trebuie sprijinită indiferent de moment. Nu e UTA lui Balint, UTA lui Meszar, UTA lui Hora…UTA trebuie sprijinită”, susține Laszlo Balint.

Faptul că echipa „roș-albă” nu e mai susținută ca înainte rezultă și din numărul mic de bilete virtuale pe care clubul le vinde la meciurile de pe teren propriu. Cu Dinamo s-au dat, spre exemplu, doar 356 de bilete, dar Balint e convins că fanii își pot arăta atașamentul și altfel, chiar pentru meciul de mâine, cu Hermannstadt. „Trebuie să recunosc că am rămas și eu suprins de numărul mic de bilete vândute. Până la urmă e vorba de niște bani care intră în conturile clubului și nu e vorba despre o sumă semnificativă. Eu le propun altceva suporterilor adevărați ai UTA-ei. Ca să dea dovadă de atașament pentru această echipă, le propun să vină mâine, înainte de meci, să lege de gardul stadionului o batistă, un fular, un fanion, o eșarfă, orice, ca să vadă și acești băieți că, într-adevăr, sunt sprijiniți și că, într-adevăr, această echipă este iubită și apreciată indiferent de context”, a mai spus Balint la conferința de presă ce precedă disputa cu sibienii lui Ciobotariu, de mâine, de la ora 13,30.

0
0

Articolul Fiindcă „rețeta” biletelor virtuale nu funcționează, Balint propune înainte de Hermannstadt: „Fanii să lege de gardul stadionului o batistă, un fular, un fanion, o eșarfă, orice!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*