Filiala PNL Maramureș, Organizația PNL Sighet invitație la Simpozionul : „Gheorghe I. Brătianu, 65 de ani de la moarte”>VIDEO

Filiala PNL Maramureș, Organizația PNL Sighet vă invită sâmbătă, 21 aprilie 2018, la Simpozionul: „Gheorghe I. Brătianu, 65 de ani de la moarte”.

Vor conferenția: dr. Liviu Brătescu, prof. dr. Bogdan Caranfilov, dr. Marius Oprea, conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea.

Program:

ora 10:00 – Memorialul Sighet – Sala Gheorghe I. Brătianu
ora 11:00 – Școala de Muzică, Sala „Monica Chifor” – desfășurarea simpozionului
ora 13:00 – Cimitirul Săracilor – depunere de jerbe de flori

GHEORGHE I. BRĂTIANU (n. 28 ianuarie 1898, Ruginoasa/Iaşi – d. 27 aprilie 1953, Sighet)

Filiala PNL Maramureș, Organizația PNL Sighet-Simpozion: „Gheorghe I. Brătianu, 65 de ani de la moarte”

Filiala PNL Maramureș, Organizația PNL Sighet-Simpozion: „Gheorghe I. Brătianu, 65 de ani de la moarte”

Publicată de Jurnalmm Maramures pe 20 Aprilie 2018

Președintele PNL Sighetu Marmației, av.Daniela Onița Ivașcu a menționat :

“La Sighetu Marmației, sâmbătă,  va avea loc un eveniment de amploare ,un eveniment care dorim să reprezinte nu doar un reper în Centenar .

Pentru că se împlinesc 65 de ani de la moartea marelui om politic și istoric Gheorghe Brătianu , în acest  an am gândit un eveniment mult mai mare, un eveniment în care am încercat să implicăm personalități sighetene și nu doar sighetene , ci și de la nivel județean și chiar de la nivel național.

Cred că temele vor fi interesante , nu dorim să dăm doar o conotație partizană acestui eveniment,în esență Gheorghe Brătianu  aparține poporului român, a fost un mare român,un istoric, a cărui memorie trebuie respectată  și este datoria noastră să facem acest lucru.

 Într-adevăr în fiecare an PNL  Sighet  comemoreză  această dată a morții lui Gheorghe Brătianu și de aceea mizez pe faptul că la Sighetu Marmației vom avea invitați de seamă, vom avea sigheteni și maramureșeni  interesați de acest eveniment , pentru că înainte de toate suntem români și trebuie să știm să ne respectăm istoria , să respectăm oamenii care au contribuit la înflorirea istoriei.”

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*