Filimon show în Șoimii Lipova – Unirea Sântana 4-0

În nocturna de pe „Motorul”, Șoimii Lipova a obținut primul succes în amicalele verii contra divizionarei a patra, Unirea Sântana, lipsită de aportul a mai multor jucători cu pretenții de titulari: Ianc, Stanciu, Cl. Popa, Toader și R. Caba. Scorul a fost și el rotund, în special datorită poftei de gol a lui Vlad Filimon, autorul unei „triple” pe sinteticul din Aradul Nou.

Polivalentul fotbalist al lui Sabău a deschis scorul în minutul 19, după o combinație cu Bozian. În debutul actului secund, Filimon a pasat decisiv pentru reușita de 2-0 semnată de juniorul Brad: bară-gol. În minutul 56, scorul devenea 3-0, Filimon punctând din pasa ideală a lui Ciubăncan. 4-0 s-a făcut  cu 25 de minute înainte de final, când Vlad Filimon a marcat și de la marginea careului, după ce a pivotat de lângă un adversar.

„Șoimii” au avut doar absențe în linia de atac, respectiv Trabalka și Ghighilicea. „Începem să arătăm bine din punct de vedere fizic, iar tactic am rezolvat niște situații. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că nivelul adversarului a fost mai scăzut, mai avem de muncit la problemele defensive. Dinamica de joc a fost bună, s-au creat multe ocazii, de aceea am schimbat sistemul și se văd lucrurile bune pe construcție. Mă bucur că astăzi am avut și un contrapressing la nivelul pe care mi-l doresc”, a spus Flavius Sabău, antrenorul „alb-albaștrilor”.

Sântana lui Radu George pierde al treilea amical în fața unei divizionare terțe arădene, după 1-2 cu Crișul și Cermei. „Am avut cinci absențe importante și nu suntem decât în a treia săptămână de pregătire. Așadar,  nu puteam emite pretenții contra unei echipe de talia Lipovei. Dar muncim, ne pregătim, antrenorul Radu George este un profesionist și face treabă bună. Mai avem nevoie de un vârf și de un mijlocaș. Urmează alte partide de verificare cu Zăbrani, Caporal Alexa și Curtici”, a precizat Ovidiu Nadiu, președintele secției de fotbal a Unirii.

Formații:

Șoimii Lipova (prima repriză): Buta – Aldan, Nicolescu, A. Popa, T. Bodri – Simion, Sahli, Bozian – Gherasim, Filimon, Ban.

Șoimii Lipova (repriza a doua): Iliescu – Stoin, Polgar, A. Popa, T. Bodri – Suslak, Hațegan, Gavrilă – Ciubăncan, Filimon, Brad. Au mai intrat: Crișan, Gherman, Leric, Abrudan și Andrei Rus.

Unirea Sântana: Csurka – Cernat, Paven, Peia, Savin – Bodea, Olteanu – D. Marc, Martin, Kozma – Berar. Au mai intrat: Mureșan – I. Mițiți, Bătrân, Popa și doi juniori în probe, aduși de antrenorul Radu George.

0
0

Articolul Filimon show în Șoimii Lipova – Unirea Sântana 4-0 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*