Filtre ale poliţiei, împreună cu reprezentanţi ai ISCTR, pentru verificarea transportatorilor de persoane şi mărfuri

F. T.

În perioada 2 – 22 noiembrie, peste 4.500 de polițiști, alături de inspectori I.S.C.T.R., au acționat pe șoselele din țară, pentru verificarea respectării normelor legale ce reglementează activitatea de transport public de persoane și a celor privind circulația pe drumurile publice, precum și respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
În marja activităților, au fost verificate 34.709 autovehicule și au fost aplicate 18.473 de sancțiuni contravenționale.
Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 6.983, au fost aplicate la Legea nr. 55/2020, pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Totodată, potrivit unui comunicat al Poliției Române, „șoferilor care nu au respectat perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, le-au fost aplicate, în total, 455 de sancțiuni contravenționale. În Prahova, agenții rutieri au acționat tot împreună cu reprezentanți ai ISCIR, unul dintre filtrele instituite fiind pe DN1 – pe raza localității Românești, în ziua de 21 noiembrie. Acțiunea a vizat verificarea respectării măsurilor de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale.
„În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat peste 70 de autovehicule, dintre care peste 30 destinate transportului public de persoane.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri la regimul rutier, în valoare totală de peste 5.600 de lei. Totodată, poliţiştii au efectuat peste 45 de testări cu aparatul etilotest”, se menționează într-un comunicat al IPJ Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*