Filtre rutiere la Boldeşti-Scăeni, amenzi de peste 11.000 de lei

F.T.

Ieri dimineaţă, timp de patru ore (intervalul 7:00-11:00), agenţi rutieri din cadrul IPJ Prahova şi al Poliției orașului Boldești-Scăeni, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au continuat derularea de acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și marfă, pe DN1A, în localitatea Boldești-Scăeni.
Totodată, acțiunile au vizat și verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.
În acest context, reprezentanţii IPJ Prahova menţionează într-un comunicat de presă faptul că „au fost verificate peste 60 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 20 la regimul rutier, în valoarea totală de peste 11.000 de lei. Totodată, au fost efectuate peste 40 de testări cu aparatul etilotest”.
Dintre toate neregulile constatate, cu titlu exemplificativ, în acelaşi comunicat se precizează: „Polițiștii au oprit un autoturism care a efectuat manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului <<Depășirea interzisă>>, trecând peste marcajul longitudinal simplu continuu ce desparte sensurile de mers. Conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 42 de ani, i-a fost reținut permisul (…), fiind, totodată, sancționat contravențional cu 580 de lei”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*