Finala Cupei României | Astra vs Universitatea Craiova

Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești găzduiește sâmbătă, 22 mai, ora 20:30, finala Cupei României. Astra și Universitatea Craiova se vor duela în finala care aduce suporterii din nou pe stadion.

Vânzarea biletelor și, implicit, termenul până la care pot fi încărcate documentele necesare accesului au fost prelungite până la ora 19:00. Prețul biletelor este de 30 RON (peluze), respectiv 60 RON (tribune).

ASTRA

În 2014, cu Daniel Isăilă antrenor, Astra reușea să obțină Cupa României după o finală decisă la lovituri de pedeapsă, cu FCSB. După finala în care au triumfat, s-au apropiat de încă două ori foarte mult de trofeu, dar fără succes. În 2017, au fost învinși dramatic în ultimul act de Voluntari, la penalty-uri. Apoi, în 2019, Viitorul Constanța le-a stricat bucuria, în prelungiri. În acest sezon, Astra a mers rău în campionat, în special în partea a doua, în meciurile din play-out. În ultima etapă a pierdut la Viitorul și, astfel, în sezonul viitor va evolua în Liga 2.

UNIVERSITATEA CRAIOVA

Trecuseră aproape două decenii de când Craiova nu mai apărea în finala Cupei României. Era 2018 și presiunea fierbinte a Olteniei a umplut Arena Națională. Universitatea s-a impus în fața revelației Hermannstadt din eșalonul secund și a scris Cupa nr. 7 în palmaresul din Bănie. Anterior, trei episoade amare, finale pierdute în 2000, 1998 și 1994, dacă mergem invers pe firul timpului. Descătușarea din 2018 e însă doar amintire acum. Lupta pentru titlu s-a încheiat, iar calificarea în cupele europene prin play-off e sub semnul întrebării, după un circuit cu suișuri și coborâșuri acute, parcă pe tiparul stării de spirit proverbiale a oltenilor, dintotdeauna. Cel mai sigur parcurs spre Europa rămâne finala de Cupa României.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*