Finala Cupei României va fi cu „ceva spectatori”

Marian Dima

Finala Universitatea Craiova-Astra se va disputa pe 22 mai, de la 22:30, iar ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a confirmat că finala Cupei României va fi primul meci din România la care vor avea acces spectatori, după 14 luni de interdicţie.
Conform regulilor generale enunţate de ministrul Novak, organizatorii trebuie să se asigure că spectatorii îndeplinesc unul dintre cele două criterii:
• persoanele care sunt vaccinate (cu schema completă);
• persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii.
”Finala (Cupei României, n.r.) este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat Eduard Novak.

Astra şi Craiova vor lupta pentru trofeul Cupei

Craiova nu a vrut la Ploieşti!

Una dintre finalistele Cupei, Universitatea Craiova, a cerut, oficial, mutarea evenimentului, oltenii propunând „Arena Naţională”, stadion de 55.000 de locuri, sau chiar ”la ei acasă” pe „Ion Oblemenco”, stadion cu 30.000 de locuri, arenă pe care ar putea intra mai mulţi spectatori decât pe „Ilie Oană”, care are 15.000 de locuri (urmând să se decidă câte locuri vor fi ”validate” pentru a fi vândute – în limita a 25% sau 50 % din capacitatea arenei).
Universitatea Craiova cere ca pe stadion să intre spectatori care să umple 50 la sută din capacitatea arenei. Ca argument este adus faptul că România speră ca la meciurile de la EURO 2020 să poată oferi accesul pentru mai mult de 25 la sută din capacitatea arenei, angajamentul luat în faţa UEFA. Oltenii susţin că sunt cel puţin 10.000 de fani ai Craiovei care vor să fie prezenţi la meci şi care îndeplinesc criteriile, dar, foarte probabil, Federația Română de Fotbal, care este organizatorul evenimentului programat la Ploiești (și din partea căreia se așteaptă că va anunța astăzi condițiile de intrare, prețul biletelor, lămurirea altor probleme organizatorice), va oferi câte 1000 de bilete, spre vânzare, celor două cluburi calificate în finală, resul tichetelor urmând să fie livrate ”la liber” spectatorilor interesați.

Guvernanţii vor vizita „Ilie Oană”

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că sunt șanse mari să fie prezent pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, pentru că este… un susținător al Craiovei. „Campania de vaccinare continuă. Miniştrii, secretarii de stat, membrii Cabinetului vor ieși în stradă în 22 mai pentru susţinerea campaniei de vaccinare. Trebuie să avem o campanie în care vom fi prezenţi în toată ţara şi ştiu că pe 22 mai se joacă şi finala Cupei României. Este un eveniment în care vom avea spectatori. Sper să ajung şi eu la finala Cupei României. Joacă echipa Craiovei, aşa că s-ar putea să fiu şi eu acolo. Deci, o zi importantă, 22 mai: Guvernul în stradă şi seara avem Cupa României. Este primul eveniment sportiv la care vrem să avem spectatori, după această perioadă, şi pe care nu aş vrea să îl ratez”, a spus Florin Cîțu, vinerea trecută, într-o conferință de presă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*