A fost inaugurată baza sportivă unde vineri începe turneul final Cupa Satelor!

UPDATE | Joi, 9 mai, în cadrul unui eveniment festiv, la Cumpăna, locul de desfășurare al finalelor Cupei Satelor, a fost inaugurat Complexul Sportiv „CENTENAR 2018”. Proiectul a fost realizat de Compania Națională de Investiții și respectă dimensiunile și suprafețele construcțiilor recomandate de regulamentele federațiilor sportive naționale. Cuprinde: teren de fotbal cu gazon sintetic, teren de oină, teren de baschet, teren de handbal, teren de volei, două terenuri de tenis, pistă de alergare, pistă pentru aruncarea ciocanului, pistă pentru aruncarea discului, pistă pentru aruncarea greutății, gradene pentru 842 spectatori și 4 locuri pentru persoane cu dizabilități, spații de cazare, vestiare, sală de conferințe, sală de mese, bucătărie.

„Proiectul a costat 3.028.175 de euro”, a anunțat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, care a punctat: „La nici 24 de ore de la inaugurare, acest complex sportiv va găzdui prima competiție, Cupa Satelor. Le urmă bun venit tuturor participanților”.

La eveniment au fost prezente oficialități locale și reprezentanți ai administrației centrale. Invitat special a fost Gheorghe Hagi, fostul mare internațional, în prezent tehnician la FC Viitorul, finalista Cupei României. Federația Română de Fotbal, prin Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare fotbalistică, a oferit în dar gazdelor un tricou al echipei naționale cu autografele foștilor internaționali care fac parte din staff-urile tricolore și care a fost semnat și de Hagi, unul dintre golgheterii all-time al României. Tricoul ce va fi afișat în cadrul complexului îi va inspira pe toți tinerii fotbaliști la început de carieră.

Turneul final Cupa Satelor începe vineri, 10 mai!

Meciurile din ultimul act vor fi arbitrate de Sebastian Colțescu și Horia Mladinovici, toate partidele vor fi supervizate de Ion Geolgău, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu. Iar câștigătorii vor însoți tricolorii în Norvegia luna viitoare!

După spectacolul oferit în fazele județene și la turneele regionale, prima ediție a Cupei Satelor U13 se pregătește de sărbătoarea finală a pasiunii și talentelor din satele și comunele României.

Competiția organizată de Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investitițiilor Rurale, își va afla în acest week-end, 10-12 mai 2019, prima campioană, în urma turneului final găzduit de comuna Cumpăna (Constanța).

Pe durata celor 3 zile, toate jocurile vor fi supervizate de foștii internaționali Ion Geolgău, manager Scouting FRF, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu, membri ai Comisiei Tehnice FRF.

Campionii merg cu tricolorii în Norvegia!

Pe lângă trofeul transmisibil, lotul echipei câștigătoare, împreună cu antrenorul și primarul localității reprezentate vor beneficia de o experiență extraordinară: vor însoți echipa națională de fotbal a României la partida din Norvegia (7 iunie 2019), contând pentru preliminariile Euro 2020!

Ocupantele locurilor 2 și 3 vor fi alături de tricolori la partida de acasă cu Spania (5 septembrie 2019), din cadrul aceleiași competiții. Totodată, vor fi premiați cel mai bun portar, cel mai bun jucător și golgheterul fazei finale Cupa Satelor.

Arbitrul finalei, de la Chelsea, la Cumpăna!

Finalele Cupei Satelor vor reprezenta un moment special pentru jucători cu atât mai mult cu cât acestea vor fi oficiate de doi arbitri de Liga 1: Sebastian Colțescu și Horia Mladinovici.

Mai mult decât atât, primul dintre ei va fi joi seară parte din brigada românească ce oficiază la semifinala Europa League dintre Chelsea și Eintracht Frankfurt, apoi va conduce finalaele tinerelor talente la Cumpăna!

Echipele finaliste

Pe 9 mai, la Cumpăna, în prezența reprezentanților echipelor, va avea loc tragerea la sorți în urma căreia cele 8 finaliste vor fi împărțite în 2 grupe. Se joacă în sistem „fiecare cu fiecare”, primele două clasate se califică în semifinale, ulterior se dispută finala mică și finala mare. Iată echipele participante:

Cumpăna (Constanța), Dumbrăvița (Timiș), Feldioara (Brașov), Rudeni (Ilfov), Ruginoasa (Iași), Sânmartin (Bihor), Turburea (Gorj), Vârtoape (Teleorman).

Programul turneului final

10 mai 2019
09:50               Festivitatea de deschidere
10:00               Startul partidelor din grupe
16:10               Finalul primelor 4 partide din fiecare grupă

11 mai 2019
10:00               Startul utimelor 2 partide din fiecare grupă
14:55               Partida pentru locurile 7-8
15:40               Partida pentru locurile 5-6
16:25               Semifinala 1
17:10               Semifinala 2

12 mai 2019
10:30               Finala mică
11:30               Finala Cupei Satelor

Partidele se dispută în formatul a două reprize de câte 15 minute, cu pauză de 5 minute. Fiecare echipă e formată din portar și 8 jucători de câmp. Numărul schimbărilor nu este limitat. Portarul poate repune mingea în joc doar cu mâna.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*