Finanțare! Bani de la Consiliul Județean Timiș și bugetul local, pentru construcția clădirii Primăriei Pietroasa, distrusă de incendiu

Primăria Comunei Pietroasa, care a ars din temelii în noaptea de 2-3 februarie 2020, va fi reconstruită de la zero. Edilii locali au găsit și sursa de finanțare, astfel că lucrările vor putea începe chiar în această vară.

Consilul Județean Timiș este cel caree a sprijinit proiectul de construcție, a cărui valoare se ridică la aproximativ 900 000 de lei. Prin buget, forul județean a acordat 600.000 de lei pentru demararea lucrărilor, diferența fiind suportată din bugetul propriu al Primăriei. În cel mult o săptămână va fi finalizat proiectul tehnic, urmând ca apoi să intre în licitație. Clădirea va fi prevăzută cu 11 birouri pe două niveluri, grupuri sanitare pe fiecare nivel, sală de ședințe, două încăperi administrative. Virgil Ciocea, primarul comunei Pietroasa, a precizat că va face tot posibilul să urgenteze procedurile.

”Din păcate, știm cu toții în ce situație dificilă ne desfășurăm activitatea la Primărie. Sperăm ca această problemă să fie soluționată în cel mai scurt timp posibil. Au fost mai multe discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, prin care aveam șansa să obținem finanțare pentru proiect, dar termenele foarte mari ne-au determinat să optăm pentru varianta Consiliul Județean Timiș, de unde am primit sprijin. Totul, pentru ca lucrările să se desfășoare cât mai repede. Pentru mine este o lucrare prioritară și voi face tot posibilul să urgentez începerea ei”, a declarat primarul comunei Pietroasa.

 Va fi reabilitat și Căminul Cutural

Și Căminul Cultural de la Pietroasa va fi reabilitat complet. Anunțul a fost făcut de primarul Virgil Ciocea, care a precizat că în luna mai a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Se realizează reparații capitale, lucrarea fiind una complexă, care va cuprinde și o extindere a clădirii, unde vor fi construite grupurile sanitare și camera centralei termice. Clădirea necesită îmbunătățiri pentru a se putea găzdui activități artistice, culturale și tot felul de evenimente particulare de care vor beneficia locuitorii comunei. Deși este o lucrare de anvergură, constructorul speră ca până la finalul anului acesta investiția să fie finalizată. Lucrarea este finanțată prin  Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, valoarea proiectului fiind de aproape 300. 000 de euro, din care cofinanțarea reprezintă aproximativ 80 000 de euro.

”Este o investiție importantă pentru Pietroasa, deoarece locuitorii trebuie să aibă un loc unde să-și desfășoare evenimentele private, dar e necesară și pentru viața culturală și artistică din comună. Deși termenul de execuție a lucrărilor este finalul anului viitor, din discuțiile avute cu constructorul se pare că lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul anului 2021″, a precizat Virgil Ciocea, primarul comunei Pietroasa.

Tot prin intermediul acestui proiect au fost achiziționate instrumente muzicale pentru formația de dansuri populare a Căminului Cultural, care a participat la nenumărate spectacole și evenimente culturale în întreaga țară, fiind recunoscută pentru talentul membrilor săi, dar și pentru portul popular autentic, costumele purtate având peste 100 de ani.

Articolul Finanțare! Bani de la Consiliul Județean Timiș și bugetul local, pentru construcția clădirii Primăriei Pietroasa, distrusă de incendiu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*