Finanțare Smithfield pentru Spitalul Municipal Lugoj

Smithfield România va finanța proiecte medicale în valoare de 280.000 de euro, în cadrul programului de responsabilitate socială desti­nat susținerii spitalelor și instituțiilor medicale, ”Solidar cu sistemul medical”, lansat în urmă cu o lună.
Pe lista beneficiarilor selectați se află și Spitalul Munici­pal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, cu achiziția de Hote Biobase PCR – pentru manipularea probelor într-un mediu steril (teste Sars-CoV-2).

Dr. Ionuț Cocoș, directorul Spitalului Municipal Lugoj, spune că hotele sunt foarte utile pentru probe mai precise și pentru evitarea contaminării încrucișate a acestora:

”Sunt două hote PCR. Una e destinată realizării amestecului de reacție obținut în camera curată, iar cealaltă este destinată cuplării între ADN / ARN extras în laboratorul nostru și amestecul de reacție obținut în camera curată. Avantajele sunt următoarele: crește foarte mult specificitatea, randamentul și precizia amplificării unui număr redus de copii ale secvenței țintă; determină inactivarea efi­cientă a a ADN-ului / ARN-ului cu tub UV puternic de înaltă intensitate, între prelucrarea probelor; împiedică contaminarea încrucișată a probelor și reduce riscul rezultatelor fals pozitive sau fals negative”.

La noul program de finanțare al Smithfield România au avut acces instituții medicale și sanitare publice (spitale regionale, orășe­nești, locale), ONG-uri care au stipulat în statut obiectul de activi­tate asistența medicală sau îmbu­nătățirea condițiilor de viață a persoanelor care suferă de diferite afecțiuni medicale, precum și centre publice de îngrijire pentru vârstnici, a căror activitate zilnică presupune utilizarea echipamentelor medi­cale.

Articolul Finanțare Smithfield pentru Spitalul Municipal Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*