Finish în ”Județ”! La egalitate de puncte cu Bacova, Mănăștiur scapă de retrogradare grație rezultatelor directe. Ripensia II, cu doar 11 juniori la Uivar, dar fără apă pentru băieții de 2002/3

Punct final în ediția 2017-2018 a Campionatului Județean Timiș, odată cu disputarea duminică de la ora 18 a ultimelor meciuri din cea de-a 30-a rundă a sezonului ligii a V-a, etapă înaintea căreia Fortuna Becicherecu Mic, Flacăra Parţa şi AS Dudeştii Noi erau deja promovate în Divizia D Timiș. Au retrogradat ultimele trei clasate în cele 3 serii, în cea de-a treia echipele din Bacova şi Mănăştiur fiind la egalitate de puncte dar despărțite de rezultatele meciurilor directe, favorabile celor din Mănăştiur, care astfel au scăpat de retrogradarea în ”Promoție”. Câteva detalii în plus din runda finală…

S-a încheiat așadar în această seară şi întrecerea ligii a V-a timișene, mai exact ediţia 2017- 2018, ca idee principală prin promovarea în ”D” a grupărilor ACS Fortuna Becicherecu Mic, AS FC Flacăra Parţa şi AS Dudeştii Noi.

Dar înainte de a puncta reperele ultimei runde să începem prin a enumera sancţiunile dictate de Comisia de Disciplină a AJF Timiș la mijlocul săptămânii. Astfel, un număr de 7 jucători au fost suspendaţi pentru un total de 12 etape, 4 alegându-se cu câte o etapă pentru acumularea de cartonaşe galbene, în vreme ce doi jucători vor sta pe tuşă trei etape, și anume Marius Postolache (AS Carani), și amendat cu 200 de lei, respectiv Alin Visegan (Atletico Gavojdia), cu 150 de lei. Cu două etape s-a ales Marco Vlaicov (Olimpia Petroman), plus 150 de lei. Iar terenul echipei Mureşul Igriş a fost suspendat două etape şi clubul amendat cu 300 de lei.

Preşedintele grupării Mureşul Igriş, Călin Micşa, ne-a declarat: ”Cum să ne suspende în lipsă, nu trebuia să fim şi noi acolo să ne apărăm!?! Aşa au făcut şi în tur cu Sâmpetru Mare şi ne-au suspendat. La meciul cu AS Carani, înainte de pauză, un jucător care a fost transferat din retur de la Tomnatic, a înjurat un grup de spectatori ca la uşa cortului, iar arbitrul l-a eliminat când s-a îndreptat spre vestiare, a procedat corect, şi apoi tot pe noi să ne suspende. Ca apoi tot el să se ducă la grupul de spectatori, să se răfuiască cu ei, noroc a fost în observatorul de teren, care a intervenit la timp, că altfel era mare deranj. Acest campionat pentru mine a fost un coşmar, nu mai rezist, mă retrag din fotbal! Echipa să o ia cine vrea, prea mult am suferit, am avut arbitraje foarte slabe, dar vă spun că am avut şi 2-3 arbitri care au avut coloană vertebrală, atât acasă dar şi în deplasare. Eu unul m-am săturat!” Jucătorul în culpă este Marius Postolache, înjurând şi instigând la violenţă, dar a scăpat ieftin, numai cu trei etape de suspendare, o sancţiune blândă după ce a provocat tot acest scandal.

Revenind în actualitatea imediată, record de goluri în ultima etapă, 144, gazdele alegându-se cu cele mai multe victorii, 18, dar şi 98 de goluri marcate, pe când oaspeţii cu doar două victorii şi patru rezultate de egalitate.

Scorul etapei, semnat de Hitiaş, 8-0 acasă în dauna celor de la AS Coşteiu, pe când cele trei promovate şi-au luat rămas bun de la liga a V-a prin noi succese. Au retrogradat în schimb, din Seria I Mureşul Igriş, United Bencecu de Sus și Unirea Grabaţ; din Seria a II-a, Unirea Banloc, Olimpia Răuţi şi Timişul Urseni, iar din Seria a III-a: AS Bacova, Voinţa Tormac şi AS Voinţa Coşteiu.

Seria I

Fortuna Becicherecu Mic cu trofeul pe Timiș al Cupei României

Fortuna Becicherecu Mic – Mureşul Igriş 6-1 (2-0). Au marcat: Bogdan Miheţ (min. 37, 55), Flavius Cioancă (min. 42, 49), Raimond Rusu (min. 66, 76, ambele din lovituri de la 11 metri), respectiv Cristian Berbece (min. 90).

Voinţa Şandra – Unirea Jimbolia 3-2 (1-0). Au marcat: Răzvan Banu (min. 42, 70) și Ionuţ Big (min. 51), respectiv cu o ”dublă” Atilla Toth (min. 65, 83). Câte un jucător de la fiecare echipă a fost eliminat de pe teren , mai întâi George Varga, în minutul 44, de la oaspeţi, iar apoi Adrian Crişan (min. 84).

Dacia Cărpiniş – Tricoul 1 Iunie Timişoara 3-3 (1-1). Au marcat: Alexandru Benea – o ”dublă” şi Răzvan Burghelea, respectiv Răzvan Baciu, Lucian Gheorghevici şi Jamel Waleed. Golgeterul echipei timişorene la sfârşitul campionatului a fost Răzvan Baciu, cu 32 de goluri marcate.

În meci restanţă din cadrul penultimei etape, disputat la mijlocul săptămânii, Mureşul Cenad – Unirea Sânnicolau Mare II 5-5 (2-3). Au marcat: Cosmin Radu – 2, Norbert Toth, Alex Rusu şi Gabriel Harkai, respectiv Bogdan Wilheim – 2, Vasile Bizău – 2 şi Raul Ciui un gol.

Seria a II-a

AS Corneşti – Flacăra Parţa 1-8 (1-5). Au marcat: Alexandru Bobi golul de onoare, respectiv Daniel Nicolescu – 3, Gheorghe Sabău – 2, Flavius Girovanu, Damiel Alexin şi Andrei Mogoş. Eliminați, Emanuel Diaconu (min. 81) de la gazde, respectiv Adrian Milovan (min. 62) de la Flacăra.

Rapid Săcălaz – Olimpia Răuţi 7-1 (3-1). Cele şapte goluri pentru gazde au fost marcate de George Prisneac – 2, Andrei Trif – 2, Emanuel Kovacs, Marian Danciu (din lovitură de la 11 metri) şi Bogdan Marc. Oaspeţii au ajuns la teren cu opt minute înainte de ora oficială de start a partidei, în echipamentul sportiv, după cum au coborât din microbuz, intrând  direct și imediat pe gazon. Meciul a început cu o întârziere de doar 5 minute.

Gloria Uivar – Ripensia Timişoara II 2-1 (1-0). Au marcat: Cristian Ciotea în minutele 2 şi 63, respectiv Gabriel  Iovi (min. 80).

Gazdele au rămas surprinse că la pauză ditamai Ripensia nu a avut apă pentru rehidratarea jucătorilor, aceștia fiind nevoiţi să se deplaseze la pompa de apă care se afla în apropierea terenului. Iar antrenorul Adrian Lupăşel, pe locul 4 la finele primei sale ediţii de campionat ca principal, a avut la dispoziție doar 11 jucători, numai juniori din generațiile 2002-2003, întrucât 5-6 juniori ”veterani” se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat care va începe de luni,

Olimpia Petroman – Unirea Cerneteaz 5-2 (4-0). Au marcat: Marius Tutunaru (min. 2, 5), Nicolae Buhai (min. 17) și Alexandru Gardea (min. 35, 53) respectiv Codruţ Kovacs (min. 62 şi 78).

Seria a III-a

AS Dudeştii Noi – Gloria Moşniţa Nouă 4-3 (1-1). Au marcat: Răzvan Trandu (min. 35, 53), Dragoş Cătău (min. 69) şi Marius Nichitean (min. 77), respectiv Iulian David (min. 20,72) și Răzvan Plopeanu (min. 81). Doar câteva secunde au lipsit ca meciul să fie întrerupt de arbitrul Costel Dobrişan, în minutul 28, atunci când antrenorul gazdelor, Valentin Miculescu, a fost trimis în tribună pentru proteste repetate. Cu greu a fost convins ex-polistul de conducerea clubului să părăsească terenul, aproape la limită în cele trei minute indicate de central, care a fost foarte decis să aplice regulamentul. Mai erau doar 20 de secunde… Jocul a fost așadar reluat.

AS Recaş – Autoliv Lugoj 3-1 (1-0). Au marcat: Raul Lazea (min. 24, 48) şi Mihai Velescu (min. 85), respectiv Andi Jupan (min. 75). Foto-reportajul, într-o consemnare anterioară.

AS Buziaş 2013 – Olimpia Darova 5-2 (2-1). Au marcat: Caius Marta – 2, Claudiu Groza, Dorian Chişiţă și Adrian Rusu, respectiv Mişu Bejera şi Daniel Cimoneriu. În finalul meciului, oaspeţii au primit două cartonaşe roşii, și anume Mişu Bejera (min. 82) şi Ionel Bodoi (min. 89).

Rezultatele și clasamentele, pe coloana datelor tehnice.

The post Finish în ”Județ”! La egalitate de puncte cu Bacova, Mănăștiur scapă de retrogradare grație rezultatelor directe. Ripensia II, cu doar 11 juniori la Uivar, dar fără apă pentru băieții de 2002/3 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*