Fizioterapeutul naționalei, lector la cursurile de perfecționare COSR

În perioada 17-18 februarie, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a organizat la Izvorani un curs de perfecționare pentru staff-urile medicale ale loturilor olimpice.

Cursul a fost destinat tuturor medicilor și fizioterapeuților de la loturile olimpice ale federațiilor cu sportivi deja calificați sau cu șanse de calificare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Una dintre temele cursului a fost ”Tape biomecanic pentru controlul mișcării”, aceasta fiind prezentată de lectorul Toma Vasilescu, fizioterapeut al primei reprezentative de fotbal a României, Instructor Certificat Dynamic Tape.

Toma Vasilescu le-a prezentat cursanților benzile biomecanice și le-a explicat acestora importanța utilizării lor în procesul de prevenție, modalitatea folosirii tapingului în perioada de pregătire, cât și în timpul concursurilor. De asemenea, le-a demonstrat efectul benzilor în corectarea problemelor de biomecanică, în scurtarea timpului de recuperare postefort și postaccidentare, dar și rolul în îmbunătățirea performanțelor sportive.

Jocurile Olimpice 2020 au loc în iulie-august la Tokyo, în Japonia, naționala României fiind și ea calificată, după 56 de ani, în competiția de fotbal masculin.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*