Florin Cernat, după „dubla” cu Chindia: „Nu trebuia să ajungem la baraj”. Ce spune despre adversari

Cu Florin Cernat introdus în teren înainte de executarea loviturilor de departajare, FC Voluntari a câștigat barajul cu Chindia Târgoviște (DETALII AICI) și și-a păstrat locul în Liga I.

„Veteranul” ilfovenilor a transformat primul penalty, dar este dezamăgit că echipa sa a ajuns în situația de a trăi cu emoții această menținere pe prima scenă a fotbalului românesc: „Am fost dezamăgit că s-a ajuns aici, pentru că eu cred că nu trebuia să ajungem la baraj. Trebuia să rezolvăm înainte, dar ăsta e fotbalul. A fost o perioadă grea pentru toată lumea. Cred că a fost cel mai greu an de când e Voluntariul înființată. Așa e când nu sunt toate lucrurile puse la punct de la început”.

Fotbalistul în vârstă de 38 de ani nu a subestimat în nicio clipă adversarul și chiar a avut cuvinte de laudă pentru jucătorii Chindiei, la finalul acestui baraj: „Chindia, din punctul meu de vedere, nu e o echipă rea. Am zis înainte de acest baraj că ne așteaptă două meciuri foarte grele pentru că îi văzusem în câteva meciuri în Liga a II-a și au jucători destul de interesanți, jucători buni care pot să facă diferența. La noi ne-au pus mari probleme, am avut un pic de noroc la acel gol, dar așa e în fotbal, norocul ți-l și faci câteodată. Iar la ei, eu zic că ne-am închis foarte bine, dar după o greșeală am primit acel gol și a început deranjul. A fost o presiune foarte mare și s-a simțit și în teren și în afara lui, dar până la urmă e bine că a ieșit bine”.

Pe fața sa și a lui Lucian Sânmărtean se citea o oarecare dezamăgire și chiar uimire vizavi de situația dată, iar Cernat lămurește: „Eu și Sânmărtean eram dezamăgiți pentru că am ajuns în situația asta, dar și pentru că eram conduși cu 1-0. Când am ajuns și la penalty-uri… acolo e o loterie. Depinde de fiecare cum se simte, cum gestionează presiunea. Acolo depinde foarte mult de tăria psihică pe care o ai”.

De asemenea, cei doi „vetereni” nu au prins prea multe minute în acest retur la FC Voluntari, iar Cernat recunoaște: „E cea mai grea pedeapsă pentru un jucător când nu joacă. Anul acesta am jucat într-adevăr foarte puțin, dar și din cauza unei accidentări care m-a ținut departe de gazon câteva luni pierzând și pregătirea. A fost un an dificil, dar asta e viața”.

În ceea ce privește viitorul său, fotbalistul se va bucura de o scurtă vacanță bine meritată și apoi va lua o decizie. Înțelegerea cu FC Voluntari a expirat și rămâne de văzut dacă își va prelungi contractul cu ilfovenii sau va accepta o altă ofertă, pentru că, spune el, nu duce lipsă.

„Încă nu știu ce voi face. Mă duc într-o vacanță și vedem. În câteva zile voi ști ce voi face, contractul mi s-a terminat. Au fost oferte, sunt, dar eu nu am vorbit niciodată până nu am știut 100% ce voi face”, a declarat Florin Cernat pentru IlfovSport.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*