Florin Mergea:”Chitila Open Tennis, un turneu bine organizat, felicitări”!

Astăzi, după aproape o săptămână de jocuri intense, s-a încheiat proba de dublu a Turneului ITF Pro Circuit, Chitila Open Tennis. Organizatorii au fost plăcut surprinși, când la Secretariatul de concurs a apărut binecunoscutul tenismen Florin Mergea, nr. 50 mondial, care și-a dorit participarea, alături de Adrian Barbu, un partener pe care Mergea l-a descoperit doar cu câteva luni în urmă.

Firește, Mergea și Barbu au ajuns în finală și nimeni nu se gândea la un alt deznodămând, decât la cel al victoriei, chiar dacă adversarii lor erau Franko Agamenone, din Argentina, finalist anul trecut în proba de simplu, cât și românul Patrick Grigoriu, un dedicat al rachetei, ambițios și determinat nevoie mare.

A rezultat un meci cu multe realizări speciale, atât ale lui Mergea, cât și ale celorlalți participanți la spectacol. Perechea Mergea/Barbu a pornit în forță și s-a impus rapid în primul set, scor 6-2. În actul doi, rolurile s-au inversat, Agamenone și Grigoriu au început să acopere mai bine terenul și să răspundă tăios la atacurile de dincolo de fileu. Poate părea surprinzător, dar evoluția lui Grigoriu a fost, de departe, cea mai convingătoare : 6-2 și pentru Agamenone și Grigoriu, scor 1-1 la seturi. În decisiv, Mergea/Barbu au avut 4-2, apoi Agamenone/Grigoriu s-au dus la 6-4, apoi la 8-6, s-a făcut 9-7 și 10-8 – așadar, victorie meritată pentru dublul româno-argentinian.

La festivitatea de premierea, au ținut să vorbească toți jucătorii, incluziv argentinianul, care a recunoscut că nu știe engleza:
- Florin Mergea: ”Cei din Chitila s-au descurcat foarte bine, în organizarea acestui turneu, care am aflat că este la ediția a II-a – îi felicit!. Toate meritele și adversarilor, care azi au fost mai buni și sper să ajung aici și în 2018, dacă mă veți invita”…
- Adrian Barbu: ”Mare lucru că aveți puterea să organizați un astfel de turneu – pentru jucătorii tineri, care sunt din ce în ce mai puțini, este un bun prilej de afirmare. Sunteți buni, v-ați făcut bine treaba”!
- Patrick Grigoriu: ”Pentru mine a fost o mare onoare să joc împotriva lui Florin Mergea, am fost emoționat, dar am reușit să mă stăpânesc. M-am înțeles bine cu Franko și iată-ne victorioși”.
- Franko Agamenone:”A fost un turneu perfect și-i mulțumesc partenerului meu care a luptat mult pentru acest succes. Voi reveni mereu cu bucurie la Chitila”!
IMG_7050 IMG_7066

IMG_7074 IMG_7076

IMG_7086 IMG_7089

IMG_7110 IMG_7123

Mâine, cu începere de la ora 11:00, pe Terenul central al Clubului Sportiv Chitila se va desfășura ultimul act al Turneului ITF Pro Circuit, Chitila Open Tennis – vorbim de finala de simplu, care va aduce față în față doi români: Bogdan Borza și Dragoș Dima. (Ionel Pană)
IMG_6980 IMG_7008

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*