Florin Oancea noul primar al Devei implicat într-un scandal de proporții

Locuitorii Devei au votat, duminică, la alegerile parţiale pentru funcţia de primar, iar potrivit rezultatelor neoficiale, Florin Oancea, candidatul Partidului Naţional Liberal, a devenit primar. Pe locul al doilea a fost Petru Mărginean, canidat al PSD, iar locul trei în preferinţele devenilor a fost ocupat de medicul Marius Blendea.

Florin Oancea are 49 de ani şi s-a născut în Călan, potrivit Adevărul. Este absolvent al Institutului de Ştiinţe Economice (ISE) Cluj Napoca, secţia Finanţe – Bănci. A fost viceprimar al Devei între anii 2004 şi 2010, şi a mai candidat la alegerile din 2012 ca independent şi la cele din 2016, susţinut de ALDE.

Florin Oancea a fost implicat într-un scandal de proporții, după ce, în 2006, și-a trimis șoferul să dea, în locul său, un examen, în cadrul masteratului în administrație publică, susținut la centrul din Deva al Universității „Vasile Goldiș” din Arad. Ioan Ognean s-a prezentat la examen, a răspuns cu succes la întrebările privind “fenomenul corupției și modalități de combaterea acestuia” și a obținut nota 9. Oancea a primit și o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Europarlamentarul Cristian Preda comentează alegerea primarului Devei într-o postare pe Facebook:

„Observ că PNL e fericit că a câștigat primăria din Deva.
Viitorul edil-șef a devenit cunoscut în vremea în care era vice-primar și și-a trimis șoferul să susțină un examen în locul său, la un masterat organizat de Universitatea Vasile Goldiș.
A fost amendat cu 1000 de lei și exmatriculat, scriau gazetele vremii.
Acum a primit 42 la sută din voturi și va conduce un oraș.”, scrie Preda.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*