Flotila României, măreață la Mondialul de juniori: 4 medalii din care două de aur în 6 probe feminine, două la băieți. Andreea Popa (CSȘ Bega), bronz în 8+1

Reprezentativa juvenilă a Federației Române de Canotaj a obținut nu mai puțin de șase medalii la ediția din acest an a Campionatului Mondial de juniori încheiat astăzi în Lituania, câte două din fiecare metal prețios, ”flotila” tricolorelor dominând întrecerile feminine prin reușita clasării de 4 ori pe podium în 6 finale A ale competiției de la Trakai, două ambarcațiuni cucerind chiar titlul mondial. Satisfacție și pentru sportul cu vâsle de pe Bega, Andreea Popa mai câștigând o medalie la înalt nivel internațional, în barca de 8+1. Dar iată detaliile…

Canotoarele delegației FRC la Mondialul de juniori au cucerit două medalii de aur, una de argint și una de bronz prin intrarea cu 4 ambarcațiuni în cele 6 finale A ale probelor feminine în concursul baltic, o însemnată captură la acest nivel. Băieții României au smuls la rândul lor două medalii prin ambarcațiunile calificate în finalele A ale probelor masculine, 7 la număr, și anume una de argint și un bronz.

Pe locul 3 s-a situat la fete și barca de 8+1 având în componență o junioară de la CSȘ Bega Timișoara, Andreea Popa, româncele sfârșind parcursul în 6:30,270, după Cehia, campioană mondială în 6:27,970, și Germania, a doua, în 6 minute, 28 de secunde și 400 de sutimi.

Titlurile mondiale au fost adjudecate în proba de 2-, Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu fiind cronometrate la capătul traseului de 2.000 de metri în 7:35,830, cu aproape 3 secunde înaintea grecoaicelor, respectiv la 4x, în 6:46,270, româncele fiind neabătut mereu primele pe parcursul finalei A. Larisa-Elena Roșu, Andreea Grapinoiu, Simona Geanina Radiș și Tabita Maftei le-au devansat la final pe nemțoaice cu aproape jumătate de secundă, Germania sfârșind a doua în 6:46,720.

Locul 2 și argintul au fost acaparate la 4- de Ioana Irina Acsinte, Geanina-Dumitrița Juncănariu, Elena-Cătălina Onciu și Alina-Maria Balețchi, cu timpul de 7:00,870, după croate, campioane mondiale în 6:57,750.

De fapt, doar România a obținut două medalii de aur în finalele A feminine, câte una câștigând Spania la simplu, respectiv Cehia, Croația și Regatul Unit.

Tradiția României în proba de 8+1 a fetelor pare a avea așadar continuitate, junioarele luând locul 3 în Lituania cu timpul de 6:31,860 în finala A, urmate fiind de Rusia, Italia și China.

Bronzul l-au obținut Elena Dănuț, Elena-Cosmina Cîrîțel, Monica-Georgiana Andron, Ioana Mădălina Moroșan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena și Vasilica-Alexandra Rusu respectiv Viorica-Ștefania Petreanu la cârmă.

Ocupantele locului 3 au mărit mult ștrocul față de calificarea din serii, obținută cu timpul de 6:35,690, de pe locul 1 în Seria 1, pe când în Seria 2 dominau Germania în 6:29,840 și Cehia în 6:30,230, care au făcut așadar rocada în finală.

Bucurii și la băieți, mulțumită argintului la 2-, în urma croaților, locul 2 fiind preluat de Berariu și Lehaci după ce au fost mereu primii până spre finele cursei, respectiv medaliei de bronz la 4-, Ciobănică Chelaru, Cojocaru și Huc urcând pe podiumul dominat de Regatul Unit, cu Noua Zeelandă în flanc.

The post Flotila României, măreață la Mondialul de juniori: 4 medalii din care două de aur în 6 probe feminine, două la băieți. Andreea Popa (CSȘ Bega), bronz în 8+1 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*