Focar de coronavirus, confirmat la Secția de Boli Interne a Spitalului Municipal din Lugoj

La Secția de Boli Interne a Spitalului Municipal din Lugoj a fost confirmat un focar de coronavirus, după ce patru pacienți și patru asistente au fost testate pozitiv.
Dr. Ionuț Cocoș, managerul SML, ne-a declarat că ”s-a făcut igienizarea etajului. În focar sunt patru pacienți și trei cadre medicale, și aici vorbim de trei asistente care deservesc secția. A fost efectuată o anchetă epidemiologică, de către doctorul Drăgoi, epidemiologul spitalului. Focarul rămâne în supraveghere, pentru a se vedea dacă cineva mai prezintă simptome pe parcursul celor 14 zile. O a patra asistentă din secție, a fost testată și ea pozitiv la domicilu”.

În legătură cu carantinarea secției, aceasta se referă doar la etajul I (aproape integral), dar parterul este în continuare funcțional. În secție mai sunt trei paciente, aflate în acest moment la primul test negativ. Fiecare este în salon separat și vor rămâne acolo, pentru că ar însemna un risc să fie mutate jos, pînă la repetarea testelor.

”Cele trei cadre medicale au ieșit pozitive la testul PCR efectuate în data de 26 ianuarie pentru personalul din pavilionul principal, etajul I. În 27 ianuarie a fost testat și personalul de la parter. Deci, a fost testat tot personalul Secției de Boli Interne”, precizează dr. Cocoș.

Dr. Diana Szucs, cea care conduce Secția de Boli Interne, arată, la rândul ei:

”conform procedurii de internare, pacienții care se internează pe Secția de Interne și în compartimente, sunt izolați în saloane individuale,  până vine rezultatul testului CoVid. Pacienta care a fost prima pozitivă la noi pe secție a fost internată, conform procedurii, cu un test negativ. În acel moment, a fost mutată în salon cu celelalte paciente. În interval de 6 zile de la internare, pacienta a devenit simptomatică, a prezentat febră și, conform procedurii, a fost testată cu un test SARS Cov 2, care s-a pozitivat. La fel și celelalte paciente din salon, la interval de trei zile, au devenit simptomatice și s-au pozitivat. Prin urmare, putem spune că focarul a provenit de la această pacientă care s-a pozitivat în interval de 6-7 zile de la internare”.

Dr. Szucs precizeză că asistentele au purtat echipamentul de protecție și au făcut procedurile de testare specifice acestei categorii de personal, odată la șapte zile.

Din păcate, directorul spitalului e de părere că astfel de lucruri se pot întâmpla și pe viitor:

”Lumea să vină în continuare la spital, nu este închis tot spitalul. Trăim de zece luni cu CoVidul și se pare că nu vom scăpa de el foarte curând. Așadar, s-ar putea ca în viitor să apară și în alte secții. Nu este exclus, indiferent câte măsuri de protecție se vor lua. Oamenii circulă în oraș, interacționează cu membrii familiei, nu putem să îi izolăm total”.

În aceste condiții, e necesară vaccinarea absolut a tuturor cadrelor care deservesc spitalul.

Articolul Focar de coronavirus, confirmat la Secția de Boli Interne a Spitalului Municipal din Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*