Focare de coronavirus la centre medico-sociale din Prahova

V. S.

De duminică și până luni, 76 de prahoveni au fost confirmați cu cu SARS-CoV-2, majoritatea cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani. Printre acestea se află și persoanele depistate pozitiv de Direcția de Sănătate Publică Prahova la centre medico-sociale din Nedelea și Tătărăi, ambele în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
În cazul celui de la Nedelea, au fost identificate zece persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care cinci cazuri sunt în rândul beneficiarilor, iar cinci în cel al personalului angajat. Ca urmare a celor constatate, au fost izolaţi membrii personalului depistaţi pozitiv și contacții acestora, iar beneficiarii au fost evaluați și s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.
În unitatea medico-socială din Tătărăi, DSP Prahova a identificat 29 de persoane infectate cu noul coronavirus. Zece dintre ele sunt din rândul personalului, iar 19 sunt beneficiari. Și în acest caz, a fost luată măsura izolării personalului depistat pozitiv și a contacţilor acestora, iar beneficiarii au fost evaluați și s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.
În ambele situații, depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus a avut loc în urma testărilor periodice care sunt efectuate în centrele medico-sociale din Prahova.
Pe de alte parte, dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu coronavirus, 225 sunt ocupate. La ATI, toate paturile destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*