Focarul de pe strada Făgetului! La ora actuală, sunt 48 de persoane infectate cu noul coronavirus

Claudiu BuciuÎn ultimele zile, s-a vorbit cu îngrijorare despre noul focar CoVid descoperit la Lugoj, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de pe strada Făgetului.

Pentru a afla care este situația la zi, ne-am adresat d-nei Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș.

”Din 89 de beneficiari ai centrului, 40 au fost descoperiți pozitivi cu noul coronavirus la testul de săptămâna trecută, iar doi sunt deja pozitivi dintr-un test anterior. Deci, la acest moment, la centrul respectiv sunt 42 de beneficiari confirmați pozitiv, izolați și internați în cadrul centrului. La aceștia se adaugă și șase angajați ai centrului. Majoritatea sunt asimptomatici, din fericire nu am avut cazuri grave. Cei depistați pozitiv au fost consultați, inclusiv de o echipă de medici de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara și monitorizarea lor continuă. Administrativ, instituția noastră a demarat o anchetă pentru a vedea modul în care au fost respectate normele de prevenire a îmbolnăvirii”, a declarat pentru ”Redeșteptarea” Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș.

Dintre ultimele teste efectuate, 26 sunt neconcludente iar unul este invalid. Acestea vor fi reluate, pentru a determina exact starea celor în cauză, mai precizează reprezentanta DGASPC.

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de pe strada Făgetului, focarul a izbucnit în jurul datei de 20-21 august, când au fost găsiți pozitivi șase angajați (persoane de la îngrijire, dar și din sectorul administrativ) și zece beneficiari. În 24 august, au mai apărut cinci cazuri de beneficiari infectați cu noul coronavirus. În 27 august au fost trimise la izolare trei persoane, iar în 28 august, a fost depistat pozitiv încă un beneficiar. Având în vedere natura handicapului, persoanele în cauză sunt izolate în cadrul centrului și nu au fost internate la spital.

Menționăm că testele RT-PCR nu s-au făcut la Spitalul Municipal din Lugoj, ci la un alt spital, cu care centrul are contract.Articolul Focarul de pe strada Făgetului! La ora actuală, sunt 48 de persoane infectate cu noul coronavirus apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*