Foială, fojgăială de zile mari!

De la primele salve de tun din precampanie, suntem deja în mijlocul celei mai bizare lup­te electorale din ultimele trei decenii. În timp ce Lugojul se prăbușește sub noi, unii dintre candidați își numără ne­ves­tele, se caută în buletin până la a șaptea spiță, inven­tea­ză false rugăciuni și devin foarte vigi­lenți în legătură cu acti­vi­tă­țile copilașilor pe plajă.
Pro­ble­mele Lugojului sunt la vedere, la fiecare pas, mari cât casa. Sunt, ca să zicem așa, sub na­sul nostru, de la gro­pa­nele în asfalt și până la ambrozia care a invadat, din nou, parcurile și câmpurile de bă­lă­rii, numite pre­tențios ”spații verzi” ale orașului.

Cu toate acestea, în viziu­nea unora, contează doar că un copil a făcut pipi pe plajă, câte neveste a avut cutare sau cutare candidat sau vehicularea de neadevăruri flagrante despre oamenii care activează în presă. La acest capitol, domnule primar, vă aduc la cunoștință că am absolvit Politehnica din Timișoara, cu șase ani înainte de fondarea UED, printre ai cărei cursanți nu m-am numărat niciodată. Dar dumneavoastră știți asta, cu siguranță.

Foială, fojgăială de zile mari! Trădări dintr-o parte în alta a spectrului politic, transfe­ruri ca la totomercato, echi­pe de pețitori lobby-iști pe la ușile candidaților, telefoane, inter­venții, complicități și mai ales vaj­nicii activiști aflați în ”ador­mire” și reactivați, mi­ra­cu­los, o dată la patru ani. Veți spune că așa e politica, așa tre­buie ea să fie, așa au năs­cut-o cei care joacă acest murdar joc al com­promi­s­u­rilor de 30 de ani.

Celor care cred asta le dau o veste proastă. Vremurile bune, când se putea promite și amâna la nesfârșit, vremurile în care se arunca cu bani pe pro­iecte și pe te miri ce mi­zi­li­curi și ”floricele”, s-au dus. Cei care n-au avut soluții până acum, e greu de crezut că vor avea de acum înainte.

Doamnelor și domnilor, opriți muzica, opriți dansul, opriți petrecerea și aprindeți lumina. Vremurile bune s-au sfâr­șit! Lugojul, România, ală­turi de Europa și întreaga lume, se pregătesc de o aterizare dură. Este o problemă glo­bală, cu efecte majore pe plan local, pe care nu o mai pu­tem gestiona cu vechile a­pucături.

Impactul pandemiei asu­pra economiei este unul de­vas­tator și îl vom simți în cu­rând. În timp ce campania continuă cu venin și ton suburban, investitorii locali, de la întreprinderi mici și mijlocii până la marile corporații, de la firmele de construcții, la restaurante sau buticurile de cartier, toți pri­vesc cu îngrijorare spre vii­tor.

Comisia Eu­ro­peană estimează că Ro­­mâ­nia se va confrunta cu o scă­dere economică de 6% pentru anul curent, iar zona euro, cu o contracție eco­no­mi­că record de 8,7%. La nivel european, se vorbește deja de ”recesiune profundă”.

Credeți cumva că furtuna economică ne va ocoli?! Sectoarele cele mai afectate de criza sanitară așteaptă răspunsuri, soluții și nu circ electoral de doi bani.

Articolul Foială, fojgăială de zile mari! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*