Fonduri nerambursabile! Investiție de aproape șase milioane de lei în educație, la Margina

Administrația comunei Margina derulează două proiecte ample la Școala Gimnazială ”Sorin Titel” din Margina, care vizează reabilitarea, extinderea și echiparea unității de învățământ.
Investițiile edililor din comuna Margina se îndreaptă și către învățământ, proiectele fiind ample și unice în zona de est a județului. Din bani europeni, vor fi izolați ter­mic pereții exteriori, reabilitate termic placa de la sol, soclul și planșeul peste ultimul nivel, se vor reface finisajele interioare și toate instalațiile electrice, sanitare și termice, inclusiv cu realizarea unei fose septice.

Va fi instalat și un sistem de panouri solare pentru încălzirea apei calde și întreaga infrastructură va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilități (grup sanitar, rampe de acces și transportor scări).

De asemenea, vor fi înființate noi laboratoare de in­formatică, biologie și limbi străine, iar școala va fi dotată cu mobilier didactic specific și echipamente IT. Se va realiza și un teren de sport din tartan, dar și o sală multi­funcțională pe un perimetru de 578,80 metri pătrați, cu vestiare și amenajări exterioare, inclusiv un spațiu de recreere.

”Această sală va fi una multifuncțională, care va putea găzdui și întreceri sportive, dar și spectacole sau diverse festivități ce se vor desfășura în cadrul unității de învățământ. Vor fi și tribune cu o capacitate de 120 de locuri, astfel că sala va fi acreditată în scopul găzduirii de competiții sportive interșcolare, chiar de nivel național. Va avea terenuri de baschet, minifotbal, hand­bal și tenis de câmp. Ce e foarte important e faptul că trecerea din clădirea școlii spre acest spațiu se va face printr-un tunel acoperit, iar pe perioada iernii, sala va fi încălzită în același timp cu clasele. Nu se va întâmpla ca în alte locuri, când pe timpul iernii copiii nu pot face sport din cauza frigului. Lângă sală va fi și un teren de minifotbal. După modelul suedez, încercăm să venim în ajutorul elevilor și pe partea de mobilier modern, cu dulăpioare pentru păstrarea materialelor didactice, locuri de studiu și multe altele, astfel încât copiii să nu-și mai piardă foarte mult timp acasă cu învățatul”, ne-a declarat Ioan Costa, primarul comunei Margina.

Valoarea totală a proiectului este de 5.674.750 lei, din care 5.477.971 lei sunt fonduri nerambursabile. Durata de implementare este de 22 de luni. Ambele proiecte sunt finanțate prin #Regio-POR 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii edu­caționale. La Școala Gim­na­zială ”Sorin Titel” învață 240 de copii.

Articolul Fonduri nerambursabile! Investiție de aproape șase milioane de lei în educație, la Margina apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*