Fonduri, pentru utilaje! Uzina de apă își va schimba agregatele de bază după trei decenii

După trei decenii de funcționare, cea mai mare uzină de apă a municipiului, va primi fonduri pentru reutilarea cu agregate de bază. Uzina nr. 2 situată în aval de podul de cale ferată peste Timiș pompează două treimi din apa potabilă și nu a fost modernizată integral niciodată.
Noua administrație locală a promis că va da o atenție sporită sistemului de alimentare cu apă al municipiului pentru a îmbu­nătății calitatea apei la robinetele lugojenilor.

Pe lângă fondurile alocate modernizării laboratorului de analize a apei, din cadrul uzinei, în acest an se va investi și în reabilitarea sistemului de pompare a apei în rețeaua municipală.

“Două dintre pompele de mare putere și capacitate pe care se bazează Uzina 2 urmează să fie înlocuite cu altele noi.
În această perioadă se caută ofertele cele mai avantajoase din piață. Capaci­tatea tehnică prin­cipală a uzinei nu a fost îmbunătățită de peste 30 de ani și se impune o înlocuire a echipamentelor cu sisteme de generația nouă și cu consum redus de energie. În acest sens se are în vedere achiziționarea cu sprijinul municipalității lugojene a două pompe verticale noi de 500 m.c./h și 110 kw. Uzina de apă 2 folosește un alt sistem de captare și pompare și are nevoie de agregate mai puternice ca la celelalte uzine”, a transmis Meridian 22.

Ultimele investiții importante în reutilarea celor trei uzine de apă ale municipiului au avut loc în 2010, când Meridian 22 a refăcut 17 foraje de la uzinele 1 și 3, iar Uzina 1 (dată în exploatare în 1965 și modernizată în 1980 cu 24 de foraje), de pe drumul Tapiei a primit cinci pompe noi și convertizor de frecvență, Uzina 2 (dată în exploatare în 1985) a primit două pompe cu convertizor, iar Uzina 3 (dată în exploatare în 1981 cu șapte foraje) a fost dotată cu trei pompe cu convertizor.

În 2021, angajații de la Meridian 22 au refăcut forajul 8 de la Uzina 1, care a fost dotat cu o pompă submersibilă și un motor, ambele noi și este în curs de refacere a forajului 20, unde s-au înlocuit 100 m de țeavă și urmează să se monteze o pompă submersibilă și un motor de generație nouă.

Articolul Fonduri, pentru utilaje! Uzina de apă își va schimba agregatele de bază după trei decenii apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*