Fondurile pentru salariile angajaților DGASPC Prahova, asigurate cu țârâita de Consiliul Județean Prahova

V. Stoica

Consilierii județeni se întrunesc astăzi, în ședința ordinară a lunii mai, printre proiectele aflate pe ordinea de zi aflându-se o nouă rectificare bugetară. La începutul lunii mai, la doar două săptămâni de la aprobarea bugetului județului Prahova, a avut loc prima rectificare, destinată asigurării fondului de salarii pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova (DGASPC). Era clar însă că banii nu vor fi de ajuns pentru a rezolva problema asigurării salariilor angajaților. Astfel că în cadrul ședinței de astăzi se va supune aprobării suplimentarea de fonduri destinate DGASPC, cu 6,3 milioane de lei, prin redistribuirea unor sume provenite din disponibilizarea sumei de 7,33 milioane de lei de la programul de deszăpezire. Restul fondurilor rămase de la întreținerea drumurilor pe timp de iarnă vor merge către suplimentarea cheltuielilor cu „bunuri și servicii” pentru aparatul propriu, cu suma de un milion de lei.
Pe de altă parte, și pe partea de investiții se va interveni, pentru că Direcția Tehnică din cadrul Consiliului Județean Prahova propune redistribuirea sumei de 500.000 lei din proiectul „Varianta ocolitoare Mizil”, la alte două acorduri-cadru: pentru studii de fezabilitate de creștere a eficienței energetice a clădirilor și, respectiv, SF pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea rețelei de transport rutier de interes județean, câte 250.000 de lei pentru fiecare dintre studiile menționate.
Și bugetul Spitalului Județean de Urgență Ploiești va fi supus rectificării.
Însă, printre altele, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi se mai află și achiziția a două terenuri din comuna Valea Doftanei, sat Trăisteni, în cadrul proiectului de reabilitare a doi kilometri și jumătate din DJ 102I, la ieșirea din Valea Doftanei.
Primul proiect vizează demararea procedurii de achiziție pentru un teren în suprafață de 187 mp, situat în comuna Valea Doftanei, sat Trăisteni – evaluat la 3740 de lei, respectiv al doilea – pentru cumpărarea unui teren în suprafață de 278 mp, situat în comuna Valea Doftanei, sat Trăisteni, evaluat la 5.560 de lei.
Potrivit proiectelor de hotărâre, în urma derulării și a finalizării procedurii de achiziție publică destinată încheierii unui contract de proiectare și execuție pentru acest proiect, a fost semnat contractul cu asocierea SC Coni SRL – SC Routte Construct SRL, iar după proiectare au rezultat alți indicatori tehnico–economici și un nou deviz general. Astfel că, după cum precizează reprezentanții CJ Prahova, este necesară aprobarea demarării procedurii de achiziție pentru cele două terenuri, de 187 de metri pătrați, respectiv de 278 de metri pătrați.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*