Foresta, 5 titulari juniori B în Liga 2. Florin Cristescu: ”Am început pregătirile de 8 zile, unii copii sunt încă în vacanță, unul a venit aseară din Anglia direct la meci”

Foresta Suceava a optat să-și conserve locul în Liga 2 în ciuda uriașelor probleme cu care se confruntă clubul, iar prețul pe care l-a avut de plătit la o primă strigare pentru înscrierea în noul campionat a echivalat cu un covârșitor eșec cu 16-0 consemnat astăzi în etapa 1 în deplasarea la Timișoara, unde decidenții grupării din nordul țării au aliniat pe post de ”carne de tun”, miei la tăiat, 6 adolescenți din generația 2000, la startul ca juniori A, respectiv 4 de 2001 și unul de 2002, juniori B.

Sucevenii au ținut morțiș să continue la acest nivel și de la începutul campaniei 2017-2018, asumându-și riscul de a-i trimite în prima linie pe unii juniori ai clubului secund divizionar, deși mai multe aspecte ar putea pune sub semnul întrebării această alegere.

În primul rând, pentru că după cum a admis și antrenorul Florin Cristescu după partida pierdută cu 16-0 (8-0) în Ciarda Roșie, doar opt zile au avut acești juniori la dispoziție pentru a se antrena în pregătirea debutului în Liga 2, o perioadă de timp mai mult decât sumară și total insuficientă, ceea ce ar fi putut induce eventuale accidentări.

În al doilea rând, pentru că nu este deloc recomandat să aliniezi o garnitură eminamente juvenilă, doar din foști juniori B în calitate de proaspăt absolvenți și actuali juniori din aceeași categorie, într-o competiție destinată seniorilor divizionari.

Ba chiar mai mult, conform regulamentului de desfășurare al partidelor din întrecerile specifice ale juniorilor B, aceștia au parte de meciuri cu durata de 80 de minute, așadar cu zece minute mai puțin decât în cazul jocurilor de seniori, și cu mențiunea că asemenea confruntări din concursul republican de profil nu implică sportivi seniori. Ei între ei joacă juniorii B câte 80 de minute, ceea ce sugerează că 5 titulari juniori B ai Forestei au avut parte de o adevărată provocare în deplasarea pe caniculă în celălalt capăt al țării, la Timișoara, împotriva unor componenți gazdă în general cu statutul de seniori divizionari.

În plus, Foresta deplasându-se pe Bega cu numai 15 componenți și apelând la înlocuiri abia după minutul 80, efortul depus de cei 11 juniori A și B fără o pregătire de vară integrală și în condițiile arșiței de astăzi a fost peste o limită corespunzătoare vârstei lor și a perioadei de dezvoltare fizică și psihologică pe care o parcurg. Sucevenii și-au expus practic juniorii unui experiment cu două tăișuri, unul fiind reprezentat de oportunitatea debutului vremelnic la un nivel pentru care nu erau adecvat pregătiți, dar celălalt având conotații periculoase chiar și pe moment dar eventual și în timp. De prisos de adăugat și că oaspeții nu s-au putut odihni cum s-ar cuveni înaintea partidei desfășurate pe o căldură sufocantă de la ora 11 dimineață, dat fiind că Foresta a călătorit ieri toată ziua, vineri, dar nu doar până la ora 21, când era programată sosirea, ci până la 3 dimineața, cu câteva ore înaintea jocului, dat fiind o defecțiune a mijlocului de transport.

Ceea ce a remarcat încă din start și antrenorul Florin Cristescu: ”A fost greu și cu transportul, căci lângă Cluj am stat vreo 5 ore până a venit o altă mașină să ne preia”.

Cristescu a admis că a fost un eșec ”usturător, deși ei sperau la mai mult, dar debutul la seniori a fost cam periculos. Am vrut însă să respectăm competiția, să încercăm să continuăm în Liga 2”.

Temeritate dar și măcar un dram de inconștiență, detectată din explicația că ”am început pregătirile de 8 zile, iar unii dintre copiii sunt încă în vacanță și unul a sosit aseară din Anglia direct la meci. Am avut și noi vreo două șuturi la poartă și bine că nu s-a încheiat cu probleme, căci la ora 11 căldura a fost extraordinară, așa încât felicit ambele echipe dar mai mult pe ai mei, căci sunt mai mici, s-au dăruit total!”

Cristescu a mai mărturisit totuși și că ”nu știm dacă puteam continua așa. Probabil dacă vor fi alocați bani de către Primărie clubului nostru, atunci se va reîmprospăta lotul cu jucători mai în vârstă, pentru demararea unui nou proiect cu jucători doar din zonă, asta pentru a evita alte costuri, să fie pe salarii dar nu și cazare, cum ar fi în cazul celor din alte zone. Sper într-o revigorare a efectivului și de aceea am și plecat la drum cu acești copii! Rămâne de văzut vizavi de deblocarea acelor bani de la Consiliul Local”.

Foresta va juca în runda a doua acasă cu ex-prim-divizionara ASA. Rezultatele etapei 1 în Liga 2, pe coloana dreaptă.

The post Foresta, 5 titulari juniori B în Liga 2. Florin Cristescu: ”Am început pregătirile de 8 zile, unii copii sunt încă în vacanță, unul a venit aseară din Anglia direct la meci” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*