Formula 1, Austria 2019. Max Verstappen și Red Bull întrerup seria de victorii Mercedes

Charles Leclerc (Ferrari) a obținut pole position în Austria, clasându-se în fața liderului la zi, Lewis Hamilton (Mercedes), și a lui Max Verstappen (Red Bull). În cursă, monegascul a condus până aproape de final, când a scăpat printre degete victoria, în favoarea lui Verstappen.

Celălalt pilot Ferrari, Sebastian Vettel, nu a mai putut ieși pe circuit în Q3, în calificări, din cauza unei probleme mecanice, astfel că a plecat în cursa de pe un modest loc 9 la start.

Penalizat cu trei locuri pe grila, din cauza unui incident la calificari, Lewis Hamilton nu a avut mai mult noroc nici in cursa, fiind nevoit sa schimbe „nasul” masinii, ceea ce l-a scos definitiv din lupta pentru podium.

La randul sau, Max Verstappen a avut un start dezastruos si a retrogradat pana pe locul 7. Mai apoi, insa, avea sa inceapa o spectaculoasa cursa de recuperare, care a culminat cu depasirile lui Vettel si Bottas, pentru ca, pe final, sa il atace pe Leclerc. Schimbarea de lider s-a facut printr-o depasire controvesata, cu Leclerc aruncat in afara pistei, investigata dar nepenalizata de oficiali.

Ferrari a trebuit sa se consoleze cu locul 2 pe podium si cu o alta depasire pe final de cursa, ce l-a avut drept erou pe Vettel, care astfel avea sa termine in fata rivalului Hamilton.

Asadar, dupa noua curse din acest sezon, seria de victorii Mercedes a fost intrerupta de Red Bull, prin Max Verstappen. Mercedes a reusit, totusi, un loc 3 in Austria, completand astfel cel mai tanar podium din istoria F1, cu o medie de 24 de ani si 156 de zile.

Liderii celor doua clasamente raman aceiasi dupa aceasta cursa: Lewis Hamilton, cu 197 puncte, respectiv Mercedes, cu 363 de puncte.

Urmatoarea cursa este programata pe 14 iunile, in Marea Britanie, la Silverstone.

The post Formula 1, Austria 2019. Max Verstappen și Red Bull întrerup seria de victorii Mercedes appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*