Formula 1, în doliu. Charlie Whiting, directorul de curse din F1, a decedat la Melbourne înaintea etapei inaugurale a sezonului 2019

Charles Whiting, una din figurile importante din Formula 1, a decedat astăzi la Melbourne, din cauza unei embolii pulmonare, la vârsta de 66 de ani. Whiting era directorul de curse în F1, responsabil cu startul curselor, aspectele tehnice și de securitate. Tot el era cel care discuta cu echipele regulamentul și verifica conformitatea circuitelor. A ocupat această poziție din 1997.

Charlie Whiting și-a început cariera în Marele Circ în 1977, în echipa Hesketh, apoi a trecut la Brabham, înainte de a se alătura Federației Internațională de Automobilism (FIA). El se afla în această perioadă la Melbourne pentru cursa inaugurală a sezonului 2019, programată în acest weekend.

Jean Todt, presedintele FIA, si-a prezentat condoleantele la disparitia lui Charles Whiting: „Am aflat cu mare tristete de decesul neasteptat al lui Charlie. Il cunosteam de multi ani si a fost un excelent director de curse, o figura centrala si inimitabila din Formula 1, care exprima etica si spiritul acestui campionat fantastic. Formula 1 a pierdut un prieten de incredere si un ambasador carismatic. Toate gandurile mele, precum si cele ale FIA si ale intregii comunitati a sportului auto se indreapta catre familia si prietenii sai si catre toti iubitorii Formulei 1”.

Tot conform 24auto.ro, Ross Brawn, director tehnic in F1, a impartasit la randul sau tristetea la aflarea vestii decesului: „L-am cunoscut pe Charlie in toata activitatea mea in Formula 1. Am lucrat impreuna ca mecanici si am devenit prieteni, am petrecut mult timp impreuna pe circuite din intreaga lume. Aceasta veste tragica ma intristeaza foarte mult. Sunt devastat. Este o imensa pierdere, nu numai pentru mine personal, ci si pentru intreaga familie F1, FIA si sportul auto in ansamblul sau. Toate gandurile mele se indreapta catre familia sa”.

The post Formula 1, în doliu. Charlie Whiting, directorul de curse din F1, a decedat la Melbourne înaintea etapei inaugurale a sezonului 2019 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*