Fortuna începe de la… 0-1. Luță: ”Am făcut cel mai slab joc din acest campionat”. 2-2 (1-1) acasă cu CS Hunedoara

Regina remizelor în seria vestică din Liga 3 și-a mai trecut în cont un rezultat de egalitate și în compania unicei grupări din campionat care nu remizase în primele 11 runde, astfel încât nou-promovata Fortuna a ajuns să dețină în majoritate egalități, jumătate plus unu din totalul aparițiilor în acest tur. Așadar, după victoria cu 0-2 în deplasare la Horezu, a urmat al treilea draw pe ”Comunal” în sezonul de toamnă, după 1-1 cu ACS Poli și Național Sebiș în etapele 1 și 6: Fortuna Becicherecu Mic – CS Hunedoara 2-2 (1-1).

Nou-promovații bănățeni au început practic de la… 0-1 partida din runda a XII-a în Seria a IV-a, programată de la ora 14, dat fiind că oaspeţii au deschis scorul deja în minutul 1, după o lovitură liberă de la 28 de metri lateral dreapta, executată de Vasînc în careu, unde Daniel Creciunesc, nemarcat în faţa porţii, a pus latul… 0-1.

Hunedorenii, rămași pe locul 9 după ce dădeau și ei acasă pe pere, 1-2 etapa trecută cu Crișul Chișineu Criș, ceea ce obțineau cu încă o rundă înainte pe mere, victorioși cu 1-2 la Deva, căutau așadar s-o egaleze la puncte pe Fortuna, aspect pe deplin realizabil în cazul unei victorii în Timiș.

A survenit însă și egalarea, și tot în urma unei lovituri libere, de la 18 metri, executată cu măiestrie de Eduard Soare, direct în vinclu… 1-1.

Gazdele, pierzătoare în precedenta apariție acasă, 0-2 cu liderul U Craiova 1948, au preluat la rândul lor conducerea în primul sfert de oră, dar al celei de-a doua reprize, în minutul 52, la o acţiune pe stânga a lui Giuricici, centrarea sa perfectă în faţa porţii fiind fructificată cu capul de Dacian Bîrză, în dreapta portarului: 2-1.

Avantaj minim ce avea să fie anihilat puțin după mijlocul părții secunde, când a venit rândul oaspeților să egaleze, în minutul 70, prin reuşita lui Erwin Bloj, şutând de la 10  metri în dreapta lui Culda… 2-2.

Hunedorenii evitau așadar un nou eșec în deplasare, după cele de la Viitorul Dăești, Pâncota, Horezu și din Timișoara, 2-1 pe ”Electrica” pentru ACS Poli, rămânând în schimb cu cele două victorii cu 1-2 pe teren advers, la Filiași și în propriul județ. Și vor mai vizita și Dumbrăvița peste două săptămâni, pe când Fortuna va mai primi vizita celeilalte hunedorene, LPS Cetate Deva, tot atunci…

*

Vasile Luţă (antrenor principal Fortuna): ”Cred că am făcut cel mai slab meci din acest campionat. Dacă jucam măcar la 50% din ceea ce am jucat la Horezu, sigur băteam la 3-4 goluri diferenţă. Ţinând cont de aspectul jocului, după cum am jucat, după părerea mea rezultatul de egalitate este echitabil”.

*

AS Fortuna: Culda – Leucean, Oneţ, Toma, Soare – Giuricici, Radu, Oancia, Cluci, Ferţu, – Bîrză.

Antrenor: Vasile Luţă.

Au mai jucat: Stănilă, Hodiș, Centea.  

Pe bancă: Anagor, Terec, Roşie.

Au lipsit: Costoaie – Iacob, Zurbagiu.

CS Hunedoara: Raț – Cristian Creciunesc, Kovacs, Ionică, Scarlat – Iacob, Daniel Creciunesc – Bloj, R. Cristian, Marinca – Vasînc.

Antrenor: Raul Spătaru.

Au mai jucat: Burlacu, Bobină, Kocsis,

Rezerve la start: Dumitrescu, Licu, Radicof, Ciucurescu.

Au arbitrat: Adrian Pal (Oradea) – Ioan Georgiu şi Lazăr Seiche (ambii din Cluj). Observator de arbitri Emil Arsa (Arad) şi observator de joc Mihai Lăzărescu (Târgu Jiu).

Rezultatele zilei în C4, programul etapei viitoare, a 13-a și penultima din tur, precum și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

The post Fortuna începe de la… 0-1. Luță: ”Am făcut cel mai slab joc din acest campionat”. 2-2 (1-1) acasă cu CS Hunedoara appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*