Fortuna înscrie și în prelungiri și scapă de lanterna roșie: CFR Timișoara – Becicherecu Mic 1-2

Liga I de fotbal feminin este o altă competiție care a intrat la apă în acest sezon prin micșorarea numărului de participante, doar nouă după abandonul celei de-a patra clasate, ASA 2013 Târgu Mureș, aceasta fiind starea de fapt la debutul programat duminică în returul campionatului elitei, care a inclus în cadrul etapei a X-a și duelul timișean între gazdele medaliate în ediția anterioară și totodată vicecampioane de toamnă respectiv vizitatoarele nou-promovate, de pe ultima treaptă a ierarhiei. Părăsită de oaspeți grație succesului smuls la ”Gara Mare”: CFR Timişoara – Fortuna Becicherecu Mic 1-2 (0-1).

Fotbal feminin: CFR – Fortuna Becicherecu Mic 1-2

Runda inaugurală a returului a consemnat așadar o surpriză în meciul de lângă Gara de Nord a Timișoarei, unde ocupanta ultimului loc în clasament a învins-o pe secund clasata CFR, nou-promovata Fortuna pasând astfel ”lanterna roșie” celor de la CS Real Craiova, învinse pe teren propriu de vizitatoarele din Becicherecu Mic la încheierea turului, 1-3 pe 19 noiembrie 2017. Triumful în Bănie era primul al timișencelor de la pătrunderea în elita Ligii 1, prin care le egalau la puncte pe cele din Bănie, după ce Fortuna evita în premieră înfrângerea în runda a V-a, într-o partidă remizată acasă cu CSȘ Târgoviște.

Încheind printr-o victorie turul sezonului de toamnă, Fortuna s-a regrupat și întărit peste iarnă, izbutind chiar și două achiziții tocmai din tabăra lui CFR Timișoara, prin cooptarea unor componente cheie, și anume portarul Mihaela Durlă şi vârful Larisa Sîrbovan.

Iar Sîrbovan avea să contribuie la victoria împotriva fostei sale echipe, pe un teren pe care a înscris de atâtea ori sub culorile alb-vișiniu. Apropo de gazon, acesta a fost bun, nivelat, de fapt cu mult mai bun de exemplu faţă de centralul craiovean, recent inaugurat nu fără pompă.

Meciul a început în nota de dominare a gazdelor însă ocaziile de gol au cam lipsit, pe acest fond Fortuna dând lovitura prin a deschide scorul spre mijlocul primei reprize. Când Mariana Voinea s-a lansat în minutul 21 într-un contraatac purtat glonţ spre poartă, șutând de la 7 metri: 0-1, scor cu care s-a încheiat prima repriză.

În mitanul secund, acelaşi aspect al jocului, ceferistele fiind mai active, cel mai adesea în jumătatea oaspeților. Meciul a fost însă întrerupt circa 5 minute când portarul gazdei CFR a fost accidentat în minutul 61 de Larisa Sîrbovan, care s-a ales şi cu cartonaşul galben, Dîrle revenind însă după îngrijirile medicale.

A venit și minutul 76, când arbitrul George Roman a acordat o lovitură liberă de la 18 metri în favoarea elevelor lui Florin Bugar iar Manuela Voica a transformat impecabil cu un şut sub transversală, egalând la unu. Asediul la poarta Fortunei a continuat iar cu două minute înainte de final CFR a obţinut un alt penalty, după un fault în careu asupra Manuelei Voica, însă nu tot ea a executat, precum cu nici un sfert de oră înainte, ci Claudia Bistrian, care a trimis mingea în stâlpul din stânga, balonul ricoşând în afara terenului de joc. Ratare și tot 1-1!

S-au indicat 4 minute de prelungiri, în care oaspeţii au dat lovitura decisivă în cel de-al treilea minut, la un contraatac finalizat de Cristina Linul, cu latul, din 6 metri: 1-2.

Iar CFR a suferit astfel întâiul eșec pe teren propriu din acest campionat, după cele înregistrate în deplasare la Cluj și Târgu Mureș, ocupanta locului 2 sucombând unor oaspeţi care s-au revanșat pentru acel 0-2 din tur fără a efectua nici o schimbare în cursul partidei de la ora 11.

Cu alt moral, Fortuna așteaptă pe 1 aprilie vizita harghitenelor de la Vasas Femina Odorhei, pe când CFR va juca pe 31 martie în județul Bistrița-Năsăud, la Heniu Prundu Bârgăului, dar până atunci și pe 28 martie, în optimile Cupei României, la Banat Girls.

De remarcat poate și că meciul a fost arbitrat de o altă brigadă față de cea anunțată inițial, după ce la începutul săptămâni era delegată o brigadă sătmăreană, inadecvat aleasă ca proveniență dat fiind faptul că era vorba despre un duel timișean, aproape pe plan local. Iar conform regulamentului, dacă echipele oponente provin din acelaşi judeţ, arbitrajul poate fi asigurat de o brigadă din judeţe limitrofe.

*

CFR Timișoara: Georgiana Dîrle – Lidia Suveţ, Claudia Bistrian, Mihaela Molnar, Denisa Heişu, Alice Cociuba, Manuela Voica, Elena Obrad, Adelina Ion, Ionela Voica, Maria Neacşu.

Antrenor: Florin Bugar.

Au mai jucat: Nikoleta Hurja, Larisa Grigore, Sabina Scurtu.

Fortuna Becicherecu Mic: Mihaela Durlă – Maria Jurj, Camelia Crişan, Oana Stoianov, Florina Abrudan, Cristina Linul, Monica Tomesc, Cristina Costa, Cristina Sucisa, Larisa Sîrbovan, Mariana Voinea.

Antrenor: Florin Pădurean.

Rezerve: Andreea Betea, Teodora Tîrtea şi Maria Bondre.

Au arbitrat: George Roman (Grădinari) / Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Nicolae Chiţoiu (Timișoara).

Rezultatele etapei a X-a în Liga 1 de fotbal feminin, programul rundei viitoare și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

The post Fortuna înscrie și în prelungiri și scapă de lanterna roșie: CFR Timișoara – Becicherecu Mic 1-2 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*