Fosta înotătoare Mikako Kotani a devenit directoarea sportivă a Olimpiadei japoneze!

Și să ne aducem aminte că la Olimpiada de la Seul, din 1988, înotătoarea Mikako Kotani devenea prima sportivă de sex feminin care purta steagul Japoniei, la defilarea delegațiilor, o onoare care a fost răsplătită de Kotani cu două medalii de bronz, cucerite în probele înotului sincron.

După ce s-a lăsat de înot, fosta sportivă a rămas pe lângă Comitetul Olimpic Japonez, făcând parte din echipa care a obținut, pentru Japonia, rolul de gazdă al Olimpiadei din 2020. Și pentru că Mikako și-a dovedit eficiența, a devenit, chiar astăzi, Directoarea sportivă a Comitetului de Organizare a Olimpiadei, înlocuindu-l pe Koji Murofushi, devenit, la rândul lui, Comisar al Agenției Sportive japoneze, o funcție de rang înalt, din Guvernul japonez.

”Sunt onorată de această numire, dar și responsabilă, pentru că trebuie să susțin Jocurile Olimpice și Paralimpice din perspectiva unei foste sportive olimpice. În plus, este și provocarea cu această pandemie, o situație fără precedent, cu care ne confruntăm cu toții. Trebuie să ajut sportivii la maxim, ca să se descurce cu toate măsurile de precauție”!, declara Kotani.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*