Foștii polițiști, la putere! Tineri pensionari, aceștia vor să fie primari în comunele din estul județului Timiș

Claudiu BuciuAlegerile locale, organizate în data de 27 septembrie, antrenează ambițiile multor candidați, care vor să fie primari sau consilieri locali. În estul județului, în special în mediul rural, mulți polițiști, ”tineri pensionari”, vor să conducă unitățile administrativ teritoriale în care-și au domiciliul.

Mulți polițiști, ieșiți la pensie la o vârstă destul de ”fragedă”, pentru că legea le-o permite se bat acum pentru fotoliile de pri­mar în mai multe comune din estul județului, dar și în ora­șul Făget. Lipsiți de grija zilei de mâine, datorită rentelor viagere pe care le au, unii se vor în fruntea comunităților din care fac parte și în care au crescut, până când și-au urmat carierele din cadrul cărora au ieșit la pensie.

În zona Lugoj – Făget, în cel puțin șase unități teritorial administrative sunt foști oameni ai legii, care vor să devină și primari.

Cu toții sunt susținuți de partide aflate în prim planul politicii românești. La Făget, Uniunea Salvați România îl are candidat pe Dorin Puiu Frîncu, care își dorește mai multe fonduri europene, o apropiere mai mare a funcționarilor față de cetățeni, dar și capele în toate satele aparținătoare. La Criciova, un alt fost om al legii vrea să fie primar. E vorba de Dănilă Ioan Dragu, care a activat mai mulți ani la Postul de Poliție Știuca. Este preferatul Partidului Alianța Liberalilor și Demo­cra­ților (ALDE) la aceste alegeri locale.

În comuna Curtea, Partidul Național Liberal l-a scos la bătaie pe Dorel Adrian Petrescu, revenit în localitatea natală, după ani de zile petrecuți în Poliția Română.

Aurel Ioan Peia, care a activat peste un sfert de veac în Poliția Municipiului Lugoj vrea să fie edil șef la Ohaba Lungă, de unde își trage obârșiile. Candidează tot pentru Partidul Național Libe­ral. Formațiunea, principala forță politică din momentul de față, are în față tot un polițist la Balinț, în persoana lui Tiberiu Avramescu, fost șef de post mult timp la Topolovățu Mare.
Dintre toți aceștia, cel mai cu ”grad” este comisarul Dan Lupulescu. Acesta a fost mulți ani comandantul Poliției Ora­șului Făget și al poliției Muni­cipiului Lugoj. Candidează din partea Uniunii Salvați România.

Lista ar putea cuprinde multe alte comune din Timiș, în care foștii polițiști vor să facă ”legea” și din fruntea administrațiilor locale. Chiar dacă sunt susținuți de formațiuni puternice, votul oamenilor este cel mai important. În plus, patru din­tre cei enumerați mai sus au con­tracandidați puternici, pe primarii aflați în prezent în funcții, cu mai multe mandate la activ.

”Se joacă” la Curtea și Oha­ba Lungă, comune în care foștii edili șefi au renunțat să mai candideze pentru un nou mandat.

Articolul Foștii polițiști, la putere! Tineri pensionari, aceștia vor să fie primari în comunele din estul județului Timiș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*