Fotbaliștii de la Școala Eugen Nae au ieșit în lumea bună…

Este primul an de când am închegat Grupa 2010 și trebuie să spun că am avut noroc – am reușit să adun destui copii talentați, care, cupă numai câteva antrenamente, au reușit să lovească mingea corect, să o conducă bine și să-și arate personalitatea. Dar cum meciurile sunt cel mai bun antrenament, am tot așteptat un turneu, să fim și noi invitați și să ne arătăm puterile. Și a venit acest regal fotbalistic de juniori, organizat la Buftea, la Centrul de Excelență al Juniorilor, sub denumirea de Stelele Viitorului București.

Am reușit să pă trundem și noi pe lista de invitați, printr-o conjunctură fericită, și vom fi monitorizați, de-acum înainte, adică am intrat în baza lor de date. Vom fi printre invitații turneelor viitoare, pe care le vor organiza ei. Eu am fost impresionat – au fost aproape 100 de echipe, poate și mai bine, de la 5 sau 6 categorii de vârstă. Printre echipele de pe lista de participare s-au numărat invitați din toată țara, Cluj, Craiova, ba chiar și din Bulgaria, de la Sofia.

Sunt bucuros că și copiii mei, cei născuți în 2010, au putut vedea o desfășurare imensă de forță. Au privit jocul etalat pe teren și, spun ei, au și prins ceva, o să vedem la antrenamente. În Grupa noastră am jucat cu New Star, o școală de fotbal a lui petre Marin și Sorin Ghionea, care a profitat de emoția noastră de debut și ne-a învins cu 4-0. Dar la al doilea meci, împotriva lui FC Axi București, am jucat și noi fotbal, adică ce am tot repetat la antrenamente, și am învins cu 2-0, goluri marcate de atacantul nostru Ion Filip.

Am ajuns la ultimul meci să jucăm pentru sferturi, împotriva celor de la CS Bragadiru. Din păcate, presiunea pusă de părinții adversarilor pe copiii mei, pe arbitri, atmosfera proastă creată în jurul acestei partide cu miză, i-a făcut pe copiii mei să acuze șocul, să devină mai emotivi și să nu-și mai pună în practică jocul la care se pricepeau ei cel mai bine. Mai mult, gurile rele spun că echipa din Bragadiru a jucat și cu fotbaliști de altă vârstă, dar nimic nu mai contează, nu pun înfrângerea pe seama acestor motive, chiar dacă aș putea.

Este primul nostru turneu, m-am bucurat că elevii mei au văzut o altă lume și au arătat, uneori, că jocul de fotbal nu le este străin. Sigur, poate că au fost cam emotivi, chiar timorați, așa este, dar ei n-au avut experiența jocurilor de culise, a vorbelor grele, a scandalurilor de pe margine, iar asta s-a văzut. Am preferat să pierdem, și așa vom face tot mereu, decât să intrăm în jocul murdar din spatele cortinei.

Și mă-ntorc la fotbaliștii mei, care s-au făcut remarcați prin unitatea lor de grup, prin dăruire și bucuria de a juca – vreau să-i remarc pe toți, însă cuvinte speciale se cuvin atacantului Ion Filip, fundașului dreapta Andrei Ursu și extremei Tona Deniz, un stângaci pe care îl cresc cu grijă. Vorbeam cu Petre Marin și spunea că el își crește Grupa 2010 de 4 ani și s-a mirat că noi avem doar un an de viață! Una peste alta, eu sunt mulțumit de felul cum s-au comportat. Sigur, avem și reproșuri, însă ne vom vedea luni și vom face împreună o analiză, a Turneului de la Buftea.

Cristian Laurențiu Stan,
Antrenor Școala de Fotbal Eugen Nae

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*