Fotbaliștii juniori din Ilfov, în lupta pentru Campionatul Elite!

Gata, suntem în măsură să spunem că fotbalul în Județul Ilfov a pornit la drum! Practic, s-a dat startul la Turneul de calificare U15 Elite, competiție ce urmează să fie organizată de Federația Română de Fotbal. Prin urmare, crema juniorilor U15 se va bate în județ pentru unul din cele două locuri ce oferă pașaportul pentru Elită.
Asociația Județeană a organizat acest turneu de calificare, împărțind echipele în trei serii – decizia Federației de a nu mai cere teste copiilor sub 16 ani a fost bine primită, mai ales din punct de vedere financiar. Și deja s-a jucat prima etapă, la sfârșitul săptămânii trecute, înregistrându-se următoarele rezultate:

Seria 1
– CS Olimpic Snagov – CS Stejarul Gruiu 1 – 0
– CS Tunari – AS Voința 2018 Crevedia, meci amânat la cererea echipei din Crevedia
– CS Balotești – a stat

Seria 2
– ACS Juniors Berceni – CS Glina 3 – 0 (neprezentare Glina)
– CS Măgurele – SC Popești Leordeni 1 – 11
– 1 Decembrie – a stat

Seria 3
– Academica Clinceni – FC Voluntari 2 SA 17 – 1
– CS Ciorogârla – CS Concordia Chiajna 0 – 4
– ACS de Sănătate Voința Buftea – a stat

Seria 4
– FC Voluntari – AS Scoala de Fotbal ARD Snagov 6 – 0
– CS Local Ștefăneștii de Jos – ACSO Viitorul Pantelimon 3 – 4
– CS Afumați – a stat

Și ne-am oprit în această rundă de debut la meciul din Seria 1, dintre Olimpic Snagov și Stejarul Gruiu, din mai multe motive: mai întâi de toate, să spunem că cele două au crescut sub acoperișul aceluiași club din Snagov, Voința Snagov transformându-se în Stejarul Gruiu. S-a întâlnit pe teren copii care se cunosc și care au rămas prieteni, dar lupta din teren a fost una aprigă, cu orgolii mari și doar câteva minute au lipsit ca ciocnirea dintre cele două să nu se termine la egalitate.
”Da, rivalitate mare, copii țâfnoși, aș spune, de ambele părți, mai ales că noi am jucat și ceva meciuri amicale împreună, deci ne cunoaștem foarte bine. Dar totul a fost în limita sportivității, n-am avut probleme. Noi am marcat golul în minutul 68, cu puțin înainte de final (n.n. s-au jucat două reprize a câte 35 de minute), prin Andrei Porojan, născut 2008 – a fost o lovitură liberă, o centrare perfectă și elevul meu a lovit mingea cu capul și a trimis-o în poarta adversă.
Ne bucurăm de victorie, mai ales că ne gândim la calificarea în campionatul Elită, organizat de Federația de Fotbal. Etapa următoare stăm, iar în runda a treia ar fi trebuit să mergem în deplasare, pe terenul celor de la Tunari. O să amânăm meciul, pentru că de astăzi, 30 august, am plecat și noi într-un cantonament, până duminica viitoare, pentru că vrem să pregătim bine participările noastre în competițiile care urmează. Mergem la Brașov, dar nu la plimbare, vrem să urcăm pe creste și să respirăm aerul curat al munților”, ne spunea antrenorul celor de la Olimpic Snagov, Laurențiu Stan.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*