Fotbaliștii solicită relaxarea măsurilor sanitare pentru startul campionatelor

Claudiu BuciuAsociația Județeană de Fotbal Timiș, prin Comisia de Com­pe­tiții, a transmis membrilor afiliați propunerea mai multor AJF-uri, care, cu sprijinul Fe­de­rației Ro­mâne de Fotbal, vor solicita Ministerului Ti­ne­re­tului și Sportului și Mi­nis­terul Sănătății imple­men­tarea unor măsuri de rela­xare care să permită înce­pe­rea noilor ediții de cam­pionat.

În condițiile actuale, competițiile sunt per­mise, cu condiția res­pec­tării pro­tocolului emis de MTS, MS respectiv FRF, care prevede obligativitatea efectuării teste­lor RT-PCR, contra cost, din 14 în 14 zile pentru sportivi şi staff-ul tehnic. Cluburile an­gre­­nate în competițiile ges­­tio­nate de AJF-uri consi­deră aceste cerințe un efort financiar imposibil de suportat din partea echipelor parti­ci­pante.

Din cauza buge­telor limitate şi având în vedere situația epidemiologică de la sfârșitul lunii august, respectiv actualul protocol medical emis de MTS, MS și FRF, AJF Timiș a luat de­cizia amânării startului cam­pionatelor progra­mate pen­tru sezonul com­pe­tițional 2020 – 2021, până la apariția unor mă­suri de relaxare, care să permită des­fășurarea jocurilor de fotbal.

Dacă situația actuală evo­luea­ză într-un sens pozitiv, se pre­co­nizează organizarea pri­melor competiții oficiale în ju­dețul Timiș, cel mai devre­me, la în­ceputul lunii oc­tom­brie 2020. Pe de altă par­te, dacă protocolul de pre­venție nu va fi schimbat sau mai rău, dacă evoluția pan­de­mică se complică, cam­­pio­natele se pot amâna pentru anul viitor.

Foto: Gabriel Brezeanu

Articolul Fotbaliștii solicită relaxarea măsurilor sanitare pentru startul campionatelor apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*