FOTO: A plătit scump victoria cu Viitorul. Sănătatea Cluj a luat şapte de la Petrolul Ploieşti şi a părăsit Cupa României

Sănătatea Cluj a pierdut la un scor dur, 0-7, meciul cu Petrolul Ploieşti, din optimile de finală ale Cupei României.

Trataţi serios de către „lupi”, clujenii au cedat în faţa unei echipe de eşalon superior şi au fost eliminaţi din nou în această fază a Cupei României.

Startul meciului de pe Cluj Arena a amintit, însă, de victoria „viruşilor” cu Petrolul. Clujenii s-au văzut în ofensivă şi au avut o ocazie mare, dar şutul lui Ceaca din poziţie bună a ocolit poarta.

Odată cu trecerea timpului, Petrolul a ieşit la joc, iar pragmatismul prahovenilor a lovit prima dată în minutul 16. Hamza a deschis scorul după ce a împins mingea în poartă din apropiere, iar peste şase minute „lupii” şi-au majorat avantajul la lovitura de cap a lui Gavrilă. Sănătatea a avut apoi două ocazii mari, ambele ratate de către Dan Roman cu lovituri de cap. Pe finalul primei reprize, Gavrilă a scăpat singur cu Lăzăreanu şi l-a învins pe portarul clujenilor după ce l-a driblat în prealabil, iar meciul era jucat de la pauză.

Debutul părţii secunde a adus şi cea mai mare ocazie a gazdelor, şutul lui Raul Ciupe lovind bara transversală. În minutul 62, Bogdan Gavrilă a făcut hattrick-ul, după ce a reluat în plasă o centrare de pe partea stângă, iar scorul devenea unul dur pentru Sănătatea, 0-4. Petrolul a lovit şi ea bara la şutul de la distanţă a lui Enache, iar Roman a fost blocat de portarul Avram în celălalt careu.

Sănătatea a căzut şi Laurenţiu Marinescu a făcut 5-0 în minutul 78 cu un şut din afara careului, iar imediat Blănaru a înscris pentru 6-0. Dan Roman a ratat apoi o ocazie imensă cu capul, din trei metri, iar pe contraatac Arnăutu a marcat şi al şaptelea gol. Meciul a fost închis de ocazia lui Ceaca, iar Sănătatea a părăsit într-un mod nu tocmai plăcut Cupa României.

Sănătatea Cluj

Au mai intrat: Mar, Creţ, Lupu. Antrenori: Csaba Kis, Dan Matei

Petrolul Ploieşti

Au mai intrat: Marinescu, Enache, Blănaru. Antrenor: Flavius Stoican

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*