[FOTO] Alertă maximă! Lugojul și 20 de localități din zonă au fost aseară sub Cod Roșu de fenomene extreme

Lugojul a fost în alertă maximă în seara zilei de 19 iulie. Din cauza fenomenelor naturale extreme, autoritățile județene și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș au fost nevoite să transmită mesaje de atenționare prin RO-Alert.
În contextul avertizării de Cod Roșu – fenomene meteo periculoase, pompierii lugojeni au fost solicitați să intervină în 10 situații de urgență. Nouă au fost în municipiu, pe strada Corneliu Coposu fiind cele mai multe probleme.

Aceasta a fost aproape complet inundată, apa intrând în 12 subsoluri de bloc și două garaje.

O altă intervenție dificilă a fost pe Drumul Național 68A, între Lugoj și Făget, pentru degajarea unui copac căzut pe șosea. Traficul auto a fost îngreunat, desfășurându-se mult timp doar pe o singur bandă.

Pentru că apăreau tot mai multe probleme a fost activată Grupa Operativă și a crescut capacitatea operațională Nivel IV la Detaşamentul de Pompieri Lugoj.

În sprijinul acestuia au fost trimise din Timișoara două autospeciale, două motopompe, patru electropompe și un efectiv de opt subofițeri. Avertizarea meteo Cod Roşu a vizat 20 de localități din zona Lugoj – Făget.

În urma furtunii și a ploii abundente, multe dintre acestea au rămas și fără curent.

Articolul [FOTO] Alertă maximă! Lugojul și 20 de localități din zonă au fost aseară sub Cod Roșu de fenomene extreme apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*