[FOTO] Altruism! Elevii Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște” au confecționat 400 de măști textile, pentru colegii de gimnaziu

Contextul pandemic a determinat mulți oameni să fie mai altruiști. Este și cazul elevilor brănișteni, care au confecționat măști de protecție textile pentru colegii din școlile gimnaziale.

Cu excepția preșcolarilor, toți elevii, indiferent de instituția de învățământ pe care o frecventează, trebuie să poarte mască de protecție, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19. Aceeași obligație le revine și profesorilor, dar și personalului auxiliar.
Din nefericire, însă, la fel ca în cazul echipamentelor electronice, de care, din păcate, nu dispun toți elevii, situația măștilor de protecție generează și ea probleme.

Pentru o protecție eficientă, este un lucru știut că masca trebuie schimbată zilnic, iar în cazul ideal, ar trebui folosită una nouă la un interval de câteva ore. Cu toate acestea, mai ales pentru familiile cu o situație financiară mai dificilă, asigurarea zilnică a unei măști noi presupune costuri care depășesc bugetul.

Măștile textile, care au avantajul că pot fi spălate, dezinfectate și reutilizate de mai multe ori, au în general un preț mai mare, iar mulți dintre acești oameni nu și le permit.

În sprijinul lor, dar nu numai pentru elevii cu situații financiare mai precare, Catedra de industrie textilă și pielărie a Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște” distribuie un număr de 400 de măști textile reutilizabile, care pot fi spălate și dezinfectate cu ușurință. Elevii, coordonați de profesoarele Ileana Teslevici și Zina Virdaru, au confecționat cu bucurie măștile, spre a le fi de ajutor colegilor mai mici care învață la școlile din municipiu.

”O promisiune pe care am făcut-o la începutul anului școlar acum a devenit realitate. Am reușit să facem în atelierele școlii măști pentru elevii din școlile gimnaziale. Sigur, nu am făcut pentru toți, am solicitat de la directori să ne spună cam care sunt situațiile acelea sociale, dar nu numai, care ar avea nevoie de mască, textilă, bineînțeles, nu de unică folosință”, a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște”.

Măștile urmează să fie distribuite începând de joi, 29 octombrie, ajungând la elevii de la Școlile Gimnaziale Nr. 2, Nr. 3, Nr. 4, parțial pentru elevii de la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu”, Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” și Școala Gimnazială Nr. 1.

Înainte de a fi distribuite, pentru a întruni standardele de siguranță impuse de pandemia de coronavirus, măștile vor fi dezinfectate UV, apoi ambalate, urmând să plece către școlile gimnaziale din Lugoj.

Gestul elevilor și profesorilor de la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” a fost întâmpinat cu entuziasm de către directorii unităților de învățământ, care s-au bucurat să colaboreze pentru a veni în sprijinul elevilor care au cu adevărat nevoie.

Articolul [FOTO] Altruism! Elevii Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște” au confecționat 400 de măști textile, pentru colegii de gimnaziu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*