[FOTO] Artă pentru viitor! Elevii brediceniști au ilustrat valorile educației cu ajutorul tablourilor murale

Zece elevi de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, alături de două cadre didactice, au luat parte la proiectul educativ extracurricular ”10 de 10 pentru 10 (+2), gândit să reprezinte viziunea și misiunea prestigioasei unități de învățământ lugojene.
Proiectul a avut ca perioadă de desfășurare intervalul 19 aprilie – 1 iunie 2021 și a fost implementat la propunerea prof. Daniela Mariana Popovici, responsabilul comisiei C.E.A.C.

”Parafrazând vorbele unui fost rege și ale unui preot, încă mentor pentru tinerii de azi, <<Lumea de mâine va putea exista și va fi una desăvârșită doar dacă toți vom avea și vom manifesta memorie, simț moral, credință în bine și curaj. Și asta ne va ajuta să ne creștem și să ne educăm copiii ca pe niște fluturi care au nevoie de soare și ocrotire ca să poată crește și zbura în liniște>>”, a declarant prof. Daniela Popovici.

Echipa celor zece elevi a avut misiunea realizării a două tablouri murale pe suport de rigips vitrificat, cu dimensiunea individuală de 120×200 cm, care să fie afișate în holul principal de la intrarea în liceu. Inaugurarea tablourilor a avut loc luni, 7 iunie, la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, lucrările fiind fixate pe perete, în holul de la intrarea în instituție.

”Tabloul nostru reprezintă o viziune simbolică a elevului modern, absolvent de ”Brediceanu”, și a ce ar trebui să reprezinte, în general, educația pentru toți oamenii care ne vizitează liceul, ce văd ei pentru prima oară când calcă pragul acestei școli. Vorbim de 10 trepte ale educației, 10 valori, rădăcinile noastre, ceea ce este important: Bănățenismul, Românismul, Erudiția, Dăruirea, Inteligența, Creativitatea, Europenismul, Abnegația, Naturalismul, Umanismul. Acestea sunt adevărul și valorile pe care le vom păstra și după absolvire. Figura aureolată care urcă scările este Omul în formare, elevul care străbate cele 10 trepte pentru a ajunge la templul cunoașterii, care este dorința noastră de a ne educa și de a deveni mai buni. Armonia dintre ce este frumos și natural și ceea ce este frumos și sufletesc este sugerată de fluturii (simboluri ale sufletului în Grecia antică), cei 12 care conduc cumva ființa de lumină spre templu, dar și de coloanele corintice ale acestuia, care arată armonia perfectă a cunoașterii cu Natura”, explică eleva Amalia Teleabă.

Echipa de proiect a fost constituită din prof. Daniela Popovici (coordonator), prof. Teodora Popescu, elevii Patricia Tărăbuță (IXD), Maria Crăciunescu, Daria Drăghici, Bianca Faur, Adelin Nevrincean, Darian Orcsik, Amalia Teleabă (IXE), Angeția Pop-Coman (XB), Bianca Popescu (XC) și Alexia Guzun (XD), cu toții creativi, cu implicare în acțiuni de voluntariat și talent artistic.

Articolul [FOTO] Artă pentru viitor! Elevii brediceniști au ilustrat valorile educației cu ajutorul tablourilor murale apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*